Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Banka roku - informace o tématu

Komerční banka

Mastercard Bankou roku je podruhé Komerční banka, pojišťovnu vyhrála Kooperativa

Tři největší české banky ovládly první tři příčky tradičního sektorového ocenění. Kategorii Banka zákazníků zvítězila Air Bank. Její šéf Michal Strcula byl navíc dvacetičlennou porotou vybrán jako Bankéř roku.  Pojišťovákem roku je Martin Diviš z Kooperativy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký akciový index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů a zaznamenal nejrychlejší ⬆ vzestup o 10 000 bodů. Růst akcií podporují příznivé čtvrtletní výsledky hospodaření firem a růst sázek, že centrální banka USA (Fed) sníží úrokové sazby, uvedla agentura Reuters.
Českomoravská konfederace odborových svazů zrušila ❌demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce a důchodech. Odborová centrála sdělila, že tím chtějí přispět ke zklidnění situace po pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. 
Novým prezidentem kolínské automobilky 🚘 Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Dosud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky.  Číst více
Odborový svaz KOVO se nezúčastní protestu, který svolala na 21. května do Prahy Českomoravská konfederace odborových svazů. 👨‍🏭 Nechce zvyšovat napětí ve společnosti po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, řekl předseda OS KOVO Roman Ďurčo. 
Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. 🏗 Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři předpokládali.  Číst více
Šestice největších bank 🏦 v Česku vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy korun.  O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí. Číst více
Zdravotní stav Roberta Fica zůstává vážný, premiér nadále není mimo ohrožení života, uvedl po jednání vlády a bezpečnostní rady státu slovenský ministr obrany Robert Kaliňák. Zranění způsobená čtyřmi střelnými ranami jsou tak rozsáhlá, že "odpověď organizmu bude ještě velmi náročná". Nelze zatím konstatovat, že prognóza je pozitivní.
Operátor T-Mobile v prvním letošním čtvrtletí zvýšil ↗ provozní zisk meziročně o 6,9 procenta na 3,281 miliardy korun. Tržby poklesly o 1,1 procenta na 7,55 miliardy. Na růst zisku měly vliv příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme