Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vienna House - informace o tématu

Hotelová franšíza Wyndham posiluje v Evropě. Za miliardu koupila značku Vienna House

Největší hotelová franšíza na světě Wyndham Hotels & Resorts koupila evropskou hotelovou značku Vienna House za 44 milionů eur (téměř 1,1 miliardy korun). Díky této akvizici získává Wyndham do svého portfolia 23. značku s přibližně 40 hotely. Většina z nich (28) je v Německu. V České republice jsou dva - v Plzni a Praze.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americké bance Bank of America (BofA) v prvním čtvrtletí 📉 klesl zisk meziročně na 6,7 miliardy dolarů (asi 159 miliard korun) z 8,2 miliardy. Slabší výsledek vykázala spotřebitelská divize a banka odepsala více úvěrů, zejména u kreditních karet. Investiční banka Morgan Stanley zisk v prvních třech měsících roku naopak 📈 zvýšila na 3,4 miliardy dolarů ze tří miliard ve stejném období loni. Pomohlo jí oživení v investičním bankovnictví.
Životní úroveň vlastní domácnosti 👍 hodnotí pozitivně téměř tři pětiny Čechů. Naproti tomu hospodářskou situaci země považuje za dobrou jen 14 procent obyvatel. Vyplývá to z únorového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). V porovnání s výsledky z loňského podzimu se hodnocení téměř nezměnilo.
Společnost Aures Holdings, která provozuje například autobazary AAA Auto a Mototechna, 📈 zvýšila v prvním čtvrtletí prodej vozidel meziročně o 12 procent na rekordních téměř 26 tisíc automobilů. Na tiskové konferenci to dnes novinářům řekla generální ředitelka Aures Holdings Karolína Topolová. S růstem prodejů o zhruba desetinu počítá firma i za celý probíhající rok.
Minimální důstojná mzda za práci na plný úvazek tak, aby pokryla potřeby dospělého s dítětem, volný čas i menší spoření, by měla v Česku za loňský rok činit 45 573 korun hrubého. Pod touto částkou bylo 6️⃣7️⃣ procent zaměstnanců. V Praze byl důstojný hrubý příjem kvůli vyšším nákladům loni na 47 718 korunách.  Číst více
Restrukturalizační plán hutního podniku Liberty Ostrava schválila valná většina věřitelů, pro jich hlasovalo 9️⃣0️⃣ procent. Oznámila to dnes mluvčí huti Kateřina Zajíčková. Výsledky musí ještě potvrdit soud.
Ruskou divadelní režisérku Jevgeniji Berkovičovou a dramaturgyni Světlanu Petrijčukovou ruské úřady zapsaly na 📜 seznam teroristů a extremistů. Informoval o tom portál Nastojaščeje vremja. Režisérka a dramaturgyně jsou už téměř rok ve vazbě. 
Evropské banky vyzývají Evropskou unii, aby je označila za strategické odvětví. Varují, že v sázce je jejich konkurenceschopnost a budoucnost EU. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na seznam 4️⃣5️⃣ návrhů sestavený Evropskou bankovní federací (EBF), jejímž členem je také Česká bankovní asociace (ČBA). Číst více
Americký softwarový gigant Microsoft investuje 1️⃣,5️⃣ miliardy dolarů (zhruba 36 miliard korun) do společnosti G42, která se zabývá umělou inteligencí (AI) a sídlí ve Spojených arabských emirátech. Microsoft díky investici získá ve společnosti G42 menšinový podíl a zajistí si jedno křeslo v její správní radě. Číst více
Řečtí novináři dnes vstoupili do 24hodinové  stávky na protest proti nízkým mzdám a rostoucím životním nákladům. V rámci stávky se v televizi a rozhlase nevysílají žádné zprávy a zpravodajské portály neaktualizují svůj obsah. 
Bezpečnostní počítačová firma Avast  nesouhlasí s pokutou 351 milionů korun od Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a zvažuje další kroky včetně správní žaloby. Rekordní pokuta se týká předávání neanonymizovaných údajů o zhruba 100 milionech uživatelů dceřiné společnosti Avastu Jumpshot. Avast ji na začátku roku 2020 uzavřel.
Reklama
Reklama
Doporučujeme