Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

odměna - informace o tématu

Elon Musk

Tesla se znovu bije za bilionovou odměnu pro Muska

Americká automobilka Tesla ve středu požádala akcionáře, aby znovu schválili dohodu o rekordním balíku odměn pro šéfa podniku Elona Muska v hodnotě až 56 miliard dolarů (zhruba 1,3 bilionu korun). Dohodu, která vznikla v roce 2018, začátkem letošního roku zrušil soud ve státu Delaware, připomíná agentura Reuters.

Přečíst článek
Reklama

News box

Francouzský módní dům Chanel plánuje otevřít více poboček v Číně. A to přesto, že Číňané znovu 📈 více cestují a nakupují spíše v jiných zemích. Dnes to podle agentury Reuters uvedla generální ředitelka firmy Leena Nairová. Chanel proslul svými tvídovými obleky, prošívanými kabelkami a parfémem No. 5.
Skupina ekonomicky vyspělých zemí G7 by mohla podpořit Ukrajinu až 5️⃣0️⃣ miliardami dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun) prostřednictvím úvěru spojeného se zmrazenými ruskými aktivy. Uvedla to americká ministryně financí Janet Yellenová v rozhovoru s britskou televizní stanicí Sky News.

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití nestrategických 🚀 jaderných zbraní, uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě podle agentury Interfax. Cvičení se koná v Jižním vojenském okruhu, jehož součástí jsou i Ruskem okupované části ukrajinského území.

Distributor otráveného alkoholu 👴 Jiří Vacula, který byl v hlavní větvi metanolové kauzy odsouzen k 15 letům vězení, byl podmínečně propuštěn na svobodu. Dnes to uvedla Česká televize, datum propuštění neuvedla. Vaculu, který si z trestu odpykal více než dvě třetiny, ČT kontaktovala v jedné z vesnic na Zlínsku. 
Ghana do konce letošního roku vybere firmu, která v této africké zemi vybuduje první 🏭 jadernou elektrárnu. Agentuře Reuters to dnes sdělil jeden z představitelů tamního ministerstva energetiky. Jedinou jadernou elektrárnu v Africe v současnosti provozuje Jihoafrická republika (JAR).
Téměř dvě třetiny Čechů má zájem o dotace na ekologičtější a úspornější bydlení. Podporu ale zatím využilo jen 1️⃣4️⃣ procent dotázaných. Vyplývá to z průzkumu společnosti NMS Market Research vytvořeného pro Raiffeisenbank, kterého se zúčastnilo přes 1000 lidí mezi 18 až 64 lety. 
Velkoobchody Makro Cash & Carry ČR 📉 snížily ve finančním roce, který trval do 30. září 2023, čistý zisk o přibližně o 13 procent na 135 milionů korun. Tržby společnosti naopak meziročně vzrostly, a to asi o devět procent na celkových 35 miliard korun. Vyplývá to z účetní uzávěrky Makra zveřejněné ve Sbírce listin. 
Čínský výrobce elektromobilů Xpeng v prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o 6️⃣2️⃣ procent na 6,55 miliardy jüanů (přes 20 miliard korun). Čistou ztrátu naopak snížil, a to na 1,37 miliardy jüanů (zhruba 4,3 miliardy korun) z 2,34 miliardy jüanů před rokem. 
Ceny bytů, rodinných domů a pozemků v Česku v prvním čtvrtletí mezičtvrtletně nepatrně 📈 rostly. Byty oproti loňskému poslednímu čtvrtletí zdražily o 0,3 procenta, meziročně ale o 3,1 procenta zlevnily. Meziročně se zvýšily prodeje bytů o 17 procent. Nejvýrazněji mezičtvrtletně zdražily rodinné domy, a to o 1,1 procenta. Jejich hodnota tak roste tři čtvrtletí po sobě. Ceny pozemků byly oproti podzimu vyšší o 0,7 procenta, meziročně pak o čtyři procenta. 
Stát rozhodne o svém postoji k dividendě energetické skupiny ČEZ nejpozději 🔟 dnů před konáním červnové valné hromady společnosti. Zatím návrh vedení ČEZ na dividendu ve výši 80 procent z loňského zisku, který odpovídá 52 korunám na akcii, nebude ministerstvo financí (MF) komentovat. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme