Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

módní návrhářka - informace o tématu

Iris Apfel

Ikonická návrhářka i „geriatrická celebrita“. Módní svět oplakává 102letou Iris Apfelovou

Kdeže nekompromisní šéfredaktorka americké Vogue Anna Wintourová, kterou ztvárnila ve filmu Ďábel nosí Pradu herečka Meryl Streepová, to návrhářka, obchodnice, celebrita a kdysi také redaktorka Iris Apfelová byla nejstarší módní ikonou.

Přečíst článek

Umělá inteligence přináší revoluci jako pazourek, říká módní návrhářka

Přečíst článek
Reklama

News box

V mexickém státě San Luis Potosí zemřelo nejméně deset lidí kvůli nejnovější vlně veder, v níž teploty v tomto regionu přesáhly místy i 5️⃣0️⃣ stupňů Celsia. Podle agentury EFE o tom v pátek informovaly tamní úřady. Na některých místech v pátek v Mexiku padly teplotní rekordy a kvůli zvýšené spotřebě elektřiny docházelo k výpadkům dodávek elektrické energie.
Rusko nám bude škodit a  nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny, je přesvědčen český prezident Petr Pavel. V rozhovoru s rakouským listem Die Presse také vyjádřil názor, že Evropa je na začátku delší konfrontace s Ruskem, která ale nemusí být vojenského rázu.
Kampaň Donalda Trumpa vážně uvažuje o výběru bývalé republikánské prezidentské kandidátky 👩 Nikki Haleyové jako možné viceprezidentky, napsal dnes server Axios s odvoláním na dva informované zdroje. Bývalý republikánský americký prezident Trump se opět uchází o křeslo v Bílém domě, v listopadových volbách se tak očekává opakování duelu se současným prezidentem zvoleným za demokraty Joem Bidenem, který usiluje o znovuzvolení.
Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby  čelilo migračnímu tlaku, který podle něj organizovaně vytváří Minsk. Při návštěvě polské východní hranice to dnes podle agentury DPA prohlásil premiér Donald Tusk.
Rusko podle svého ministerstva obrany v ukrajinské Charkovské oblasti obsadilo 5️⃣ příhraničních vesnic. Moskva také tvrdí, že Ukrajina za posledních 24 hodin v bojích v různých částech země ztratila stovky vojáků. Uvedly to agentury Reuters a TASS. Rusko se nyní v Charkovské oblasti snaží prolomit ukrajinskou obranu.
Izraelská armáda dnes vyzvala k dalším ➡️ evakuacím z východní části Rafáhu na jihu Pásma Gazy a také k evakuacím dvou oblastí na severu tohoto palestinského území, kde od října vede válku proti radikálně islamistickému hnutí Hamás. Informoval o tom deník Haarec.
Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ obětí. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na Mezinárodní organizaci pro migraci (IOM). V pátek tiskové agentury uváděly, že při záplavách v severoafghánské provincii Baghlán zemřelo nejméně pět desítek lidí.
Spojené arabské emiráty  odmítly vyjádření izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, že by se mohly podílet na civilní správě Pásma Gazy, která je podle nich pod izraelskou okupací. Dodaly ale, že až bude ustavena palestinská vláda, poskytnou jí jakoukoli pomoc. Informoval o tom server The Times of Israel (ToI).
Podílové fondy v dubnu spíše ztrácely, ale za čtyři letošní měsíce vesměs dále vydělávají. Akciové fondy do konce dubna vynesly 6️⃣,5️⃣ procenta, dluhopisové fondy 0,3 procenta a smíšené fondy 2,7 procenta. Fondy byly převážně ve výrazném plusu i za rok 2023.
Americká administrativa prezidenta Joea Bidena se chystá uvalit 📈 vysoká cla na čínské elektromobily a další zelené technologie vyrobené v této asijské zemi. Píše to agentura AP s odkazem na nejmenované zdroj z americké vlády. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme