Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Věřitelé Tameh Czech přihlásili u soudu pohledávky za 8,3 miliardy

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Ve zprávě o činnosti a hospodářské situaci firmy zveřejněné v Insolvenčním rejstříku to uvedl insolvenční správce Dominik Hart ze společnosti Hart & Partners. V roce 2022 měla firma obrat 7,48 miliardy korun. Schůze věřitelů se bude konat v dubnu.

Přečíst článek
Nové byty v Rezidenci u Šárky

Nové byty v Rezidenci u Šárky nabízí komorní bydlení v přírodě. A přímé tramvajové spojení do centra

Přečíst článek
Módní paradox. Značky začaly sázet na udržitelnost a převálcoval je Shein

Západní móda se snaží o udržitelnost, ale je to marné. Všechny válcuje levný čínský Shein

Před pár týdny zkrachovala švédská firma Renewcell, jeden z nejslibnějších start-upů v oblasti recyklace módy. Z textilního odpadu začal vyrábět surovinu pro nové tkaniny. Trh mu předpovídal velkou budoucnost, protože značky potřebují materiály jako Renewcell's, aby splnily přicházející nařízení o udržitelnosti. Odběratelem a podporovatelem Renewcellu byl například řetězec H&M. Ovšem i ten dnes svádí zápas o svoji budoucnost. Příčinou je čínský Shein, který jde proti proudu udržitelnosti.

Přečíst článek
Platy pokladních rostou o tisíce. Stále však zůstávají hluboko pod průměrem

Obyčejná práce: Platy pokladních rostou o tisíce. Stále však zůstávají hluboko pod průměrem

Profese prodavačky v obchodním řetězci se v posledních letech konečně stává atraktivnější. Dříve bídně placeným lidem v posledních letech rostou platy výrazněji než v jiných profesích. Přesto jsou stále téměř o patnáct tisíc korun pod platovým průměrem, který ke konci loňského roku činil 43 tisíc korun.

Přečíst článek
Cena kakaa už se letos více než zdvojnásobila

Čokoláda už jen pro bohaté. Cena za tunu překonala historický rekord

Cena kakaa pokračuje v růstu na nové rekordy a poprvé překonala 10 tisíc dolarů (232 600 korun) za tunu. K hlavním příčinám patří obavy o dodávky kvůli špatné úrodě v důležitých pěstitelských zemích v západní Africe. Od začátku letošního roku už se cena zvýšila o více než 130 procent, upozornil server zpravodajské televize CNBC.

Přečíst článek
Nabíječka pro elektromobil

Čína podala stížnost na Ameriku. V hlavní roli jsou elektromobily

Čína podala ke Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost na Spojené státy. Vadí jí americké dotace na výrobu elektromobilů a požadavek na regionální původ dílů. Ten je totiž pro přiznání subvencí důležitý. Oznámila to čínská diplomatická mise v Ženevě, kde má WTO sídlo. Čína považuje americké subvence za diskriminační.

Přečíst článek
Firma na sdílení kanceláří WeWork

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Zakladatel firmy na sdílení kanceláří WeWork Adam Neumann se snaží podnik odkoupit zpět, nabízí za něj více než 500 milionů dolarů (11,7 miliardy korun), uvedla agentura Reuters. Není ale podle něj jasné, jak si Neumann zajistí financování. Firma loni v listopadu skončila v bankrotu a požádala o soudní ochranu před věřiteli.

Přečíst článek
V americkém Baltimoru se po kolizi s nákladní lodí zřítil silniční most

Ve Spojených státech se po kolizi s lodí zřítil čtyřproudový silniční most

V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se zřítil čtyřproudový silniční most, do kterého předtím narazila nákladní loď. Zatím není jasné, zda si kolaps 2,5 kilometru dlouhé stavby vyžádal oběti, podle hasičů však do vody spadlo několik vozidel a úřady pohřešují nejméně šest lidí.

Přečíst článek
Colt CZ měl loni rekordní výnosy 14,86 miliardy

Holdingu Colt CZ klesl prodej zbraní. Výnosy měl však rekordní

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal loni rekordní výnosy téměř 14,86 miliardy korun. Meziročně vzrostly o 1,8 procenta. Čistý zisk zbrojařské skupiny za loňský rok po zdanění byl přibližně 2,04 miliardy korun, nárůst ve srovnání s rokem 2022 loni činil 0,4 procenta. Představenstvo navrhne valné hromadě výplatu dividendy ve výši 30 korun na akcii, stejně jako loni.

Přečíst článek

Vysoko nad inflací. Fond J&T Arch Investments vynesl investorům 19 procent

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments připsal za loňský rok investorům výnos v korunách 19 procent. Výnosy v eurech dosáhly 15 procent. Fond uzavřel rok 2023 s objemem aktiv 55,08 miliardy korun, a stal se tak největším fondem v Česku a na Slovensku.

Přečíst článek

Kolik si vydělá pokladní? V Bille o osm tisíc v základu víc než před pěti lety

Obchodní řetězec Billa od 1. dubna zvýší základní mzdy svým zaměstnancům v průměru o čtyři procenta. Základní nástupní mzda na pozici pokladní či obchodní asistentky tak stoupne na 27 tisíc korun. Růst mezd pokladních hlásí i další řetězce.

Přečíst článek
Výtoč plzeňského piva znovu postupně roste

Prazdroj posílil v hospodách. Do těch svých investuje půl miliardy

Plzeňský Prazdroj loni na domácím trhu mírně zvýšil prodeje, a to jak v obchodech, tak restauracích. Za růstem stojí zejména trvalá podpora, kterou pivovar věnuje svým hospodským. Do středu zájmu se dostávají i nealkoholická piva. Celkem Prazdroj loni v Česku prodal 7,36 milionu hektolitrů piv, o 1,2 procenta více než v roce 2022.

Přečíst článek

News box

Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme