Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Architekt: Hlavák je jedinečný. Takové nádraží nemá žádné evropské město - Realitní Club

„Hlavní nádraží v Praze je jedinečné, jeho postmoderní brutalistní architektura spoluvytváří identitu města,“ říká spoluzakladatel architektonického ateliéru re:architekti Ondřej Synek. Projekt, na němž spolupracovali v pražské kanceláři s italskými architekty ze studia baukuh, se umístil na třetím místě soutěžního dialogu na podobu Nového Hlaváku.
Zpět na všechny epizody
Reklama

News box

Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících.
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme