Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

změny DPH - informace o tématu

Reklama

News box

Italský výrobce sportovních vozů Ferrari v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil čistý zisk o 19 procent na 352 milionů eur (8,2 miliardy korun). Hospodaření podpořil zejmén příznivý vývoj cen, rozmanitost nabídky aut a rovněž zájem o individuální možnosti úpravy vozů na základě přání zákazníků. 
Streamingové služby americké zábavní společnosti Walt Disney jsou poprvé v zisku. Ten ve druhém finančním čtvrtletí na provozní úrovni činil 47 milionů dolarů (1️⃣,1️⃣ miliardy korun) po ztrátě 587 milionů dolarů ve stejném období loni. Do zisku se služby Disney+ a Hulu dostaly o dvě čtvrtletí dříve, než firma plánovala. 
Japonská videoherní společnost Nintendo v uplynulém finančním roce zvýšila čistý zisk o 13,4 procenta na rekordních 490,6 miliardy jenů (téměř 7️⃣4️⃣ miliard korun). Firmě podle jejího dnešního sdělení pomohl úspěch filmu Super Mario Bros. ve filmu, vysoký prodej nových titulů videoher a pokles kurzu jenu. 
Německé Spolkové státní zastupitelství nechalo dnes ráno prohledat bruselské kanceláře německého europoslance za Alternativu pro Německo (AfD) 👨 Maximiliana Kraha. Zastupitelství v prohlášení uvedlo, že Evropský parlament s akcí souhlasil a že krok souvisí s podezřením dlouholetého Krahova spolupracovníka ze špionáže pro Čínu.
Ruský prezident Vladimir Putin se dnes v kremelském Andrejevském sále  oficiálně ujal dalšího šestiletého prezidentského mandátu. Oznámil to předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin poté, co hlava státu složila přísahu.
Pivovary v České republice loni uvařily zhruba 20 milionů hektolitrů piva, což bylo meziročně o 2,7 procenta 📉 méně. Klesla i průměrná spotřeba na obyvatele, která dokonce dosáhla historického minima. V porovnání s rokem 2022 se snížila ze 136 na 128 litrů za rok.
Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk 104 milionů eur, tedy 2,6 miliardy korun, což je meziroční 📈 nárůst o deset procent. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila mateřská společnost banky.
Průmyslová produkce v Česku se v březnu po jednoměsíčním růstu vrátila k poklesu. Meziročně klesla o 2️⃣,7️⃣ procenta, oproti únoru byla výroba nižší o 1,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Důvodem poklesu byla podle něj vysoká loňská srovnávací základna v produkci automobilů i pokračující pokles ve výrobě strojů a zařízení.
Největší švýcarská bankovní skupina UBS v prvním čtvrtletí 📈 zvýšila čistý zisk meziročně o 70 procent na 1,8 miliardy dolarů (41,8 miliardy korun). Hospodaření podpořily divize správy majetku a investiční banka. UBS to dnes uvedla v tiskové zprávě. Banka je v zisku poprvé od převzetí svého konkurenta Credit Suisse loni v červnu.
Číně se podařilo nabourat do jednoho z 💻 počítačových systémů britského ministerstva obrany. Masivní únik dat byl zaměřen na personální údaje zaměstnanců, uvedla britská televizní stanice Sky News. Vláda by měla o kybernetickém útoku dnes informovat britské poslance. Kabinet zatím nezmínil jméno konkrétní země, která za útokem stála, podle informací Sky News se však jedná právě o Čínu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme