Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

rezidenční trh - informace o tématu

Reklama

News box

Největší evropská automobilka Volkswagen bude vyvíjet levné 🚗 elektromobily, aby mohla lépe konkurovat čínským výrobcům. Cílem je vyrábět elektromobily pro evropský trh v ceně kolem 20 tisíc eur (přes 493 tisíc korun). Světová premiéra je plánována na rok 2027. Automobilka se svým oznámením přišla poté, co začátkem měsíce zkrachovala jednání o spolupráci na tomto projektu s Renaultem.
Do české muniční iniciativy už přispělo 15 zemí Evropské unie a Severoatlantické aliance přes 1️⃣,6️⃣ miliardy eur (39,5 miliardy korun), řekl před dnešním jednáním o bezpečnosti s evropskými státníky v pražské Kramářově vile premiér Petr Fiala (ODS).
Společnost T-Mobile koupí téměř všechny mobilní operace amerického regionálního operátora United States Cellular, včetně zákazníků a obchodů, a 30 procent jeho aktiv v oblasti spektra. Hodnota transakce činí 4️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (99,8 miliardy korun). Oznámil to dnes T-Mobile.
Česká televize v přípravě rozpočtu na příští rok počítá s variantou, že bude muset omezit výrobu premiérových pořadů o 40 až 45 procent. Na výrobu pořadů přitom například letos plánuje v rozpočtu vynaložit téměř 2️⃣,6️⃣ miliardy korun, řekl Radek Konečný z tiskového oddělení.
Průměrný hrubý měsíční výdělek absolventa vysoké školy magisterského a inženýrského stupně je o 17 600 korun 📈 vyšší než u středoškoláka s maturitou. Pokud má zaměstnanec dokončenou bakalářskou úroveň vysokoškolského studia, vydělá v průměru o 10 tisíc korun více než ten, kdo ukončil střední školu maturitou. Vyplývá to z aktuálního zjištění portálu Platy.cz mezi několika tisíci respondenty. 
Obezita sice není nakažlivá jako chřipka, nicméně splňuje parametry nemoci jako třeba 📈 vysoký krevní tlak. Je to nemoc s výraznou genetickou složkou podmíněná do velké míry životním stylem. V rozhovoru, který ČTK poskytla Akademie věd ČR (AV ČR), to řekl Petr Zouhar z Fyziologického ústavu AV ČR. 
Ukrajině se podařilo 👍 stabilizovat frontu v Charkovské oblasti, uvedl ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov. V rozhovoru s agenturou Reuters také řekl, že Rusko má nyní na Ukrajině a v její blízkosti 500 tisíc vojáků a chystá se tento počet navýšit o dalších 200 tisíc až 300 tisíc. Kyjev podle Umerova už velmi brzy dostane první západní letouny F-16.
Společnost Czechoslovak Group (CSG) českého podnikatele Michala Strnada koupí za 1️⃣,9️⃣6️⃣ miliardy dolarů (44,4 miliardy korun) divizi sportovního vybavení americké firmy Vista Outdoor. Americký podnik o tom dnes informoval v tiskové zprávě. 
Neudržitelnost penzijního systému představuje podle premiéra Petra Fialy (ODS)  zásadní zátěž pro Česko. Je třeba zajistit, aby důchodové pojištění nezkolabovalo, řekl ministerský předseda po dnešním zahájení mimořádné sněmovní schůze svolané z koaličního podnětu k úvodnímu kolu debaty o sporných širších změnách v penzích.
Inflační očekávání spotřebitelů v eurozóně minulý měsíc 📉 klesla na nejnižší úroveň od září 2021. Spotřebitelé podle výsledků průzkumu Evropské centrální banky (ECB) v dubnu předpokládali, že spotřebitelské ceny v eurozóně se v příštích 12 měsících zvýší o 2,9 procenta, zatímco v březnu počítali s tříprocentním růstem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme