Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prodavačky - informace o tématu

Reklama

News box

Třetí největší cestovní společnost v Evropě FTI se dostala do finančních problémů a její mateřská skupina FTI Touristik GmbH podala u soudu návrh na zahájení insolvenčního řízení. Firma uvedla, že dělá maximum, aby zahájené zájezdy byly dokončeny podle plánu, ty nezahájené budou zrušeny.
Výrobci ohýbanéno nábytku, společnosti TON z Bystřice pod Hostýnem, loni meziročně klesly 📉tržby o čtvrt miliardy na 577,4 milionu korun. Firma však vykázala o třetinu vyšší zisk přes 6 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy umístěné na webu firmy. 
On-line supermarket Košík 🛒 vstoupil na slovenský trh. Z velkoobchodů firmy Metro, se kterou spolupracuje od loňského ledna, nákupy zákazníkům vozí do Bratislavy a Zvolena na středním Slovensku. V průběhu roku ještě přibudou Košice, Prešov, Žilina, Banská Bystrica, Nitra a Trnava. 
Světové akciové indexy letos zpevňují 💪, některé z nich v květnu vylepšily rekordní hodnoty. Nejsledovanější americký indikátor S&P 500 od začátku roku přidává přes 11 procent, stejně jako německý DAX či panevropský STOXX Europe 50. Americký Nasdaq, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, pak přidává více než 13 procent, vyplývá to z burzovních statistik.
Hokejové mistrovství světa zvedlo tržby obchodníkům v hlavním městě. Například o víkendu od 10. do 12. května se díky několika stovkám tisíc fanoušků hokeje zvýšily maloobchodní tržby v porovnání se stejnými dny loňského roku o 5,4 procenta. Z toho tržby v restauracích a hospodách stouply 📈 o téměř 33 procent. Vyplývá to ze studie společnosti Mastercard SpendingPulse. 
Podmínky v českém zpracovatelském průmyslu se v květnu zhoršily. Zhoršení ale bylo druhé nejslabší od srpna roku 2022. Index nákupních manažerů (PMI) stoupl v květnu na 46,1 bodu z dubnových 44,7 bodu, uvedla společnost S&P Global. Úroveň 50 bodů v indexu je předělem mezi růstem a poklesem sektoru. Číst více
Dvanáctičlenná porota v New Yorku shledala amerického exprezidenta Donalda Trumpa vinným ve všech 34 bodech obžaloby z falšování finančních záznamů v souvislosti s platbami pornoherečce za mlčenlivost, informují světové agentury. Trump se tak stal prvním bývalým americkým prezidentem odsouzeným v trestním procesu.
Americká technologická společnost Microsoft ve Švédsku v příštích dvou letech investuje 33,7 miliardy švédských korun (73 miliard korun) do rozšíření infrastruktury pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI). Pro Microsoft je to zatím největší investice v této skandinávské zemi, uvedla agentura Reuters.
Konsorcium kolem českého podnikatele Daniela Křetínského předložilo upravený návrh na záchranu zadlužené francouzské technologické společnosti Atos. Upravenou nabídku předložila rovněž společnost Onepoint, která je největším akcionářem Atosu. Podle agentury Reuters hodlá Atos do středy rozhodnout o těchto dvou návrzích. Číst více
 Asi 150 vraků válečných lodí u pobřezí Normandie čeká na zápis na seznam UNESCO. Do seznamu kulturního dědictví by se měly dostat společně s písečnými plážemi, na nichž 6. června 1944 začalo osvobozování Evropy, píše agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme