Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jindřich Štýrský - informace o tématu

Reklama

News box

Provozní zaměstnanci obchodního řetězce Tesco ČR 🛒 s tarifní mzdou dostanou v základu od 1. července přidáno průměrně osm procent. V distribučním centru si polepší o sedm procent a individuálně se mzdy zvýší také pracovníkům se smluvní mzdou. 
Státní podnik LOM Praha se zapojí do pořízení 24 amerických letounů páté generace F-35 pro českou armádu. 🛬 Dohoda o spolupráci, kterou firma podepsala s výrobcem bitevníků Lockheed Martin, má podle ředitele LOM Praha Jiřího Protivy finanční potenciál přesahující miliardu korun. Týkat se má především modernizace Centra leteckého výcviku v Pardubicích. Číst více
Z dohody, která koncem roku odvrátila protesty lékařů 👩‍⚕️, je podle České lékařské komory (ČLK) splněn jen růst platů. Speciální zákon o odměňování, změny v zákoníku práce nebo ve vzdělávání lékařů zatím chybí, zvažují se proto další protesty, uvedl prezident ČLK Milan Kubek. 
Návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás je děsivý a zcela nepřijatelný. ❌ Na síti X to uvedl premiér Petr Fiala (ODS). Číst více
Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan oznámil, že požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua. Podle něho nesou odpovědnost za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti spáchané v Pásmu Gazy a v Izraeli.
U státních maturit letos nezvládlo didaktické testy z češtiny méně studentů než loni. ✍ Neúspěšných bylo 2,8 procenta, tedy o 3,1 procentního bodu méně než o rok dřív. Lepší byli maturanti i v matematice, kterou neudělalo 4,9 procenta z nich, v roce 2023 12,3 procenta. V angličtině ale neúspěšnost stoupla, a to na 3,6 procenta z předloňských 2,9 procenta, uvedl Cermat.
Od 1. září, kdy začíná platit zákaz ❌ používání kotlů první a druhé emisní třídy, se sníží takzvané kotlíkové dotace až o desítky tisíc korun. Přesunou se pod program Nová zelená úsporám Light. 
Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku 🚁, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhjána.  Číst více
Hospodaření obcí bez započtení Prahy skončilo v roce 2023 s přebytkem 26,4 miliardy korun. ⬆ Vyššího přebytku rozpočtu obce dosáhly za dvacet let pouze v roce 2016. Obce hospodařily s příjmy 352,3 miliardy a výdaji 325,9 miliardy korun. Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF - Czech Credit Bureau.
Skupina Pražská energetika  loni snížila svůj čistý zisk na 3,12 miliardy korun, což je meziročně o 217 milionů korun méně. Hlavní příčinou poklesu ↘ byl nárůst daňových odvodů společnosti. Výnosy skupiny naopak vzrostly skoro o pětinu na více než 48 miliard korun, vyplývá z výroční zprávy.
Reklama
Reklama
Doporučujeme