Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hranolky - informace o tématu

Reklama

News box

Skiareál ⛷️⛷️⛷️v Deštném v Orlických horách chce v letošním roce investovat do svého rozvoje téměř 100 milionů korun. Největší investicí bude nová šestisedačková lanovka v areálu Marta I, která nahradí lyžařský kotvový vlek, tatrapomu a dvousedačkovou lanovku. Uvedl to ředitel střediska Petr Prouza. Přípravné práce pro stavbu lanovky začaly.
Průměrná sazba hypoték na počátku května 📉📉​​​​​​​📉​​​​​​​mírně klesla z dubnových 5,57 procenta na 5,52 procenta. Je tak nejníže od května 2022. Vyplývá to z údajů Swiss Life Hypoindexu, který se zpracovává na základě nabídkových sazeb na začátku každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.
Letošní duben se jako 11. měsíc v řadě stal 🌡️🌡️🌡️nejteplejším v historii měření. V prohlášení to uvedla meteorologická služba Evropské unie Copernicus, podle které průměrná dubnová teplota u zemského povrchu činila 15,03 stupně Celsia, a byla tak o 0,67 stupně Celsia nad průměrem z let 1991 až 2020.
Japonská automobilka Toyota Motor v uplynulém finančním roce zdvojnásobila čistý zisk💰💰💰 na rekordních 4,94 bilionu jenů (téměř 742 miliard korun). Hospodaření podpořila vysoká poptávka po pandemii covidu-19 a také slabší kurz jenu. Tržby za rok do konce března vzrostly o 21,4 procenta na rekordních 45,1 bilionu jenů. Firma je největším prodejcem automobilů na světě.
Reklama
Reklama
Doporučujeme