Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

gramofony - informace o tématu

Gramofony SEV Litovel

Gramofony z Litovle chce celý svět, Češi jejich kvalitu nedoceňují

Společnost SEV Litovel, která je předním světovým producentem gramofonových přístrojů v kvalitě hi-fi, loni kvůli poklesu produkce snížila tržby o 70 milionů korun na 598 milionů korun z rekordních 668 milionů korun v roce 2021. Čistý zisk podniku klesl o 13 procent na 61,4 milionu korun z předloňských 70,6 milionu korun, vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Na střední školu se dostalo v 1. kole ✏️✏️✏️přijímacího řízení přes 90 pct dětí, řekl Radiožurnálu šéf Cermatu. Oficiální výsledky se žáci dozví ve středu.

Vyškovské strojírně Fritzmeier se v hospodářském roce končícím loni v červnu 📈📈​​​​​​​📈​​​​​​​zvýšily tržby o 9️⃣procent na 2,1 miliardy korun, společnost ale zakončila hospodaření se ztrátou 9,2 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.
Tuzemské cestovní kanceláře vyhlížejí úspěšnou 🌴🌴🌴letní sezonu. Aktuálně jsou prodeje v některých z nich vyšší než loni i v roce 2019 před koronavirovou pandemií. Tvrdí to místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Při výběru letní dovolené jsou podle něj Češi velmi konzervativní, a tak i letos mezi nejžádanější destinace patří Chorvatsko, Řecko, Španělsko, Bulharsko, Egypt či Itálie. 

Pěstitelům bez pojištění proti mrazům bude stát kompenzace krátit o 50 procent. V pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct to řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Zároveň odmítl kritiku europoslance Martina Hlaváčka (ANO), že by vláda nedostatečně podporovala pojištění zemědělců. Ministr zopakoval, že požádal Evropskou komisi o 100 milionů eur, ale neočekává, že získá celou částku.

Každý osmý dotázaný Čech ve svém 📱📱📱telefonu někdy našel sledovací aplikaci, kterou si sám nenainstaloval, tedy tzv. stalkerware. Tyto aplikace nejčastěji sledovaly polohu dotyčného (51 procent), navštívené webové stránky (44 procent) a čas strávený v jiných aplikacích (31 procent). Vyplývá to z průzkumu značky Avast mezi více než 1000 respondenty.
Dopad dubnových mrazů a zvýšení spotřební daně bude podle Unie destilatérů pro mnoho pěstitelských🍸🍸🍸 palíren likvidační. Jen za leden letošního roku ukončilo činnost 20 palíren, což je zhruba 5️⃣procent z celkového počtu. Během letošního roku pak unie očekává, že provoz neotevře 20 až 30 procent z nich. Uvedl to tajemník unie Jakub Gottwald.
Službu 💸💸💸platby na kontakt, kdy místo čísla účtu v internetovém či mobilním bankovnictví stačí zadat mobilní číslo příjemce platby, si za půl roku od spuštění aktivovalo přes půl milionu klientů bank. Vyplývá to z dat České bankovní asociace. Platbu na kontakt zatím podporuje sedm bank, další se zřejmě připojí příští rok.
Více než 5️⃣násobné tržby proti běžným dnům mají květinářství ve svátek matek, který připadá na dnešek. Vzhledem k přeřazení řezaných květin do základní 21procentní sazby DPH na začátku roku ale ve srovnání s loňskem očekávají mírný pokles poptávky. Uvedl to člen předsednictva Svazu květinářů a floristů ČR Milan Dopita. Na Den matek se podle něj obvykle prodá nejvíce hrnkových kvetoucích rostlin v roce, v řezaných květinách dlouhodobě vede svatý Valentýn. 
Meziroční inflace v dubnu zřejmě 🔺🔺🔺vzrostla z březnových dvou procent, a to až o půl procentního bodu. Ke zrychlení tempa růstu cen přispělo především zdražení pohonných hmot, soudí oslovení analytici. Podle nich ale současný vývoj neznamená oživení inflační vlny z předchozích dvou let. Předpokládají, že se růst spotřebitelských cen dlouhodobě udrží v tolerančním pásmu České národní banky. Český statistický úřad  zveřejní údaje o dubnové inflaci v pondělí.
V italské Neapoli 🎉🎉🎉vyhrál jeden sázející za dvě eura v loterii Superenalotto 101 milionů eur, informovala agentura ANSA. Zatím není jasné, kdo je šťastným výhercem, podle italských médií jím může být i turista.
Reklama
Reklama
Doporučujeme