Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dominik Feri - informace o tématu

Dominik Feri u soudu

David Ondráčka: Obchodně geniální, společensky neodpovědné, žebříčky 30 pod 30

Při sledování kauzy Dominika Feriho jsem si uvědomil, jak mě dlouhodobě otravují ty marketingové žebříčky 30 pod 30. Jak tento zvrhlý marketing zneužívá mladé lidi a tvoří z nich kvazicelebrity, aby přes ně nalákal reklamu na své produkty, a neohlíží se na důsledky, nemají žádnou společenskou odpovědnost. Zastavme to, nebo aspoň bojkotujme tyto absurdní ankety, jako jsou 30 pod 30.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 1️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ procent, oznámila dnes administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku a na mnoho dalších položek. Cla na elektromobily a některé další zboží začnou platit už letos, u jiného zboží až později, postupně v příštích dvou letech.
Částečný digitální detox si na letní dovolené plánuje dopřát 6️⃣9️⃣ procent Čechů. Naopak 31 procent nehodlá používání internetu nijak omezit. Vyplývá to z průzkumu cestovní agentury Invia, který dnes novinářům představila mluvčí Jiřina Ekrt Jirušková. I když podle ní část dotázaných chce na internetu strávit stejně času jako doma, pracovní telefon a počítač si jich na dovolenou bere osm procent.
Britský mobilní operátor Vodafone v uplynulém finančním roce 📈 zvýšil základní zisk o 2,2 procenta na 11,02 miliardy eur (273 miliard korun). Generální ředitelka Margherita Della Valleová uvedla, že jak Vodafone odprodal své aktivity ve Španělsku a v Itálii, dosahuje růstu na všech svých trzích v Evropě, včetně největšího trhu v Německu. Růst vykazuje i v Africe.
Vojenská pomoc z nedávno  schváleného amerického balíku pomoci už začala přijíždět na Ukrajinu a další zásoby jsou na cestě. Dnes to při setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským řekl v Kyjevě americký ministr zahraničí Antony Blinken, napsala agentura Reuters. 
Meziroční míra inflace na Slovensku v dubnu dosáhla tříletého 📉 minima 2,1 procenta. Tempo zvolnila už patnáctým měsícem v řadě, v březnu činila 2,3 procenta. ČTK o tom dnes informoval slovenský statistický úřad. V Česku inflace v dubnu naopak zrychlila a byla vyšší než na Slovensku.
Skupina PPF vykázala za rok 2023 čistý zisk téměř 1,45 miliardy eur (v přepočtu zhruba 3️⃣6️⃣ miliard korun), když předloni měla zisk 164 milionů eur (v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun). Většího zisku dosáhla PPF pouze za rok 2008, kdy uskutečnila transakci s italskou pojišťovnou Generali.
Ukrajina v noci na dnešek zničila všech 18 dronů, kterými na ni útočilo Rusko, uvedlo ukrajinské letectvo. Rusko zase informovalo o 25 🚀 raketách, které její protivzdušná obrana zničila nad Belgorodskou oblastí. Píše o tom agentura Reuters.
Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V Kyjevě se sejde mimo jiné s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským ve snaze ujistit představitele země o pokračující americké 🤝 podpoře země čelící ruské ofenzivě. Informovaly o tom tiskové agentury.
Ruský plynárenský gigant Gazprom by se dlouho mohl potýkat se špatnými hospodářskými výsledky. Kdysi nejziskovější ruská společnost vlastněná Kremlem se potýká se ztrátou evropského trhu, kterou se snaží vykompenzovat domácím trhem a vývozem do Číny. Firma nedávno oznámila roční čistou ztrátu 7️⃣ miliard dolarů (161 miliard korun).
Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres  schválil koncem dubna, již dorazila do země čelící ruské agresi. Podle tiskových agentur to dnes řekl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan. Washington učiní vše, aby další podporu dostal Kyjev v době sílící ruské ofenzivy co nejrychleji, dodal Sullivan.
Reklama
Reklama
Doporučujeme