Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Discoland Sylvie - informace o tématu

Reklama

News box

USA udělí jihokorejské společnosti Samsung dotace až 6,4 miliardy dolarů 💰 (152,2 miliardy Kč) na rozšíření výroby čipů v Texasu. Samsung by měl do konce desetiletí investovat do výstavby a rozšiřování svého komplexu v Texasu zhruba 45 miliard dolarů.
Čínskému internetovému obchodu Temu  🛒, který patří skupině PDD Group, hrozí, že se na něj budou vztahovat přísnější pravidla Evropské unie pro internetový obsah, protože jeho průměrný počet měsíčních uživatelů v Evropě vzrostl nad stanovenou. Tato pravidla se nyní vztahují na firmy jako Meta Platforms, Google, X či TikTok, uvedla agentura Reuters. Číst více
O bezpečnostní situaci ve světě jednal premiér Petr Fiala v sídle americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) s jejím ředitelem Williamem Burnsem 🤝. Schůzky, která zahájila Fialovu návštěvu v USA, se zúčastnili i šéfové všech tří českých tajných služeb. 
Hutní společnost 🏭 Liberty Ostrava musí ministerstvu životního prostředí doložit, že obnoví výrobuJinak nedostane bezplatné emisní povolenky, napsal server Seznam Zprávy. Liberty s povolenkami počítá ve svém restrukturalizačním plánu, o němž nyní hlasují její věřitelé.
Japonský jen poprvé za 34 let klesl ⬇ na úroveň 154 jenů za dolar. Americká měna💲vystoupala po zprávě o vývoji maloobchodních tržeb v USA nejvýše od loňského listopadu.
Izraelská odpověď na víkendový dronový a raketový 🛩  útok Íránu by mohla přijít už dnes , napsal list The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované americké a další západní činitele. Podle serveru The Times of Israel skončilo dnešní zasedání izraelského válečného kabinetu, na kterém se projednávaly možnosti izraelské reakce. 
Bývalý americký prezident Donald Trump se dostavil k soudu na Manhattanu, kde výběrem poroty začíná proces s ním v kauze údajného falšování finančních záznamů ve snaze zakrýt platbu 💰 pornoherečce Stephanie Cliffordové. 
Skupina Cyrrus dostala od České národní banky licenci pro investiční společnost. 💸 Měla by začít fungovat letos na podzim. V Česku má licenci ČNB 48 investičních společnosti a poboček zahraničních investičních společností.
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) se rozhodl předvolat 📜 íránského velvyslance Sajjeda Madžída Ghafelího Bašíma kvůli útoku na Izrael. Uvedl to na sociální síti X. Česká diplomacie podle ministra jasně tlumočila íránskému vedení, že útokem na Izrael překročilo veškeré hranice.
Společnost Avast Software dostala od Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu 351 milionů korun za neoprávněné ⛔ zpracování údajů o uživatelích jejího antivirového programu. Podle úřadu firma po část roku 2019 předávala společnosti Jumpshot některé údaje o přibližně 100 milionech uživatelů , které nebyly anonymizované.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme