Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Deutche Bank - informace o tématu

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Německo stále dramatičtěji zaostává za USA, varuje největší německá banka. Tím se i stupňuje jeho technologická závislost na Číně. A Německo je pro Česko největším obchodním partnerem, takže jeho podoba vztahů s Čínou bude do budoucna stále více ovlivňovat i výkon české ekonomiky a zaměstnanost v ČR, míní ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Reklama

News box

Meziroční inflace v dubnu zřejmě 🔺🔺🔺vzrostla z březnových dvou procent, a to až o půl procentního bodu. Ke zrychlení tempa růstu cen přispělo především zdražení pohonných hmot, soudí oslovení analytici. Podle nich ale současný vývoj neznamená oživení inflační vlny z předchozích dvou let. Předpokládají, že se růst spotřebitelských cen dlouhodobě udrží v tolerančním pásmu České národní banky. Český statistický úřad  zveřejní údaje o dubnové inflaci v pondělí.
V italské Neapoli 🎉🎉🎉vyhrál jeden sázející za dvě eura v loterii Superenalotto 101 milionů eur, informovala agentura ANSA. Zatím není jasné, kdo je šťastným výhercem, podle italských médií jím může být i turista.
⚡⚡⚡Energetická skupina ČEZ v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila svůj provozní zisk před odpisy, a to zejména díky tomu, že se už neuplatňuje odvod z nadměrných příjmů při výrobě elektřiny. Shodují se na tom oslovení analytici. Rozcházejí se v názoru na výsledek čistého zisku, jejich očekávání je mezi 10,4 miliardy korun a 12,1 miliardy korun. Loni za první kvartál zaznamenal ČEZ čistý zisk 10,8 miliardy korun. Výsledky hospodaření za letošní první čtvrtletí zveřejní energetická skupina v úterý.
Ceny 🏡🏡🏡starších domů po rekonstrukci v Česku průměrně meziročně i mezičtvrtletně zdražily v prvním čtvrtletí o tři procenta. Průměrná cena byla 46 205 korun za metr čtvereční. Přestože většina větších měst a jejich okolí zaznamenala meziroční pokles cen, mezičtvrtletně u velké části z nich ceny vzrostly o procenta.  Vyplývá to z analýzy realitního portálu FérMakléři.cz.
Reklama
Reklama
Doporučujeme