Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

deflace - informace o tématu

Reklama

News box

Japonsko po rekordním počtu útoků 🐻🐻🐻medvědů na lidi vyzkouší systém varování založený na umělé inteligenci. Za poslední rok bylo v zemi při útocích medvědů zabito šest lidí a více než 200 jich bylo zraněno, informoval list The Guardian. Japonsko má 125 milionů obyvatel.
Spotřeba tepla v Praze během aktuální topné sezony dosud meziročně ⬇️⬇️⬇️klesla o 5,5 procenta. Snížení odběrů odpovídá zejména klimatickým podmínkám během roku. Uvedl to manažer zákaznického portfolia Čechy z Pražské teplárenské Pavel Maďar. Letošní topná sezona v ČR je podle Teplárenského sdružení 🌡️🌡️🌡️nejteplejší za více než 60 let.
Americký internetový prodejce Amazon v prvním čtvrtletí meziročně 📈📈📈více než ztrojnásobil čistý zisk na 10,4 miliardy dolarů. Překonal tak odhady analytiků. Dařilo se cloudové divizi AWS, která těží z poptávky firem po službách vzdálené výpočetní techniky a umělé inteligence. Akcie firmy po oznámení hospodářských výsledků nicméně posílily po skončení burzovního obchodování jen mírně, protože výhled na aktuální čtvrtletí byl slabší, než investoři čekali.
Ve věku 77 let zemřel americký 📖📖📖spisovatel Paul Auster, mimo jiné autor knih Newyorská trilogie, Brooklynské panoptikum nebo scénáře k filmu Smoke. O literátově úmrtí dnes informoval deník The New York Times (NYT), podle něhož Auster zemřel v úterý na komplikace spojené s rakovinou plic ve svém domě v Brooklynu.
Na pražskou 🖼️🖼️🖼️výstavu režiséra Tima Burtona, která se prvního května v 10.00 otevírá zájemcům v Obecním domě, se dosud v předprodeji prodalo zhruba 17 tisíc lístků. Výstava, která nabídne návštěvníkům skoro 600 skic, loutek, scénografií nebo fotografií z Burtonových filmů, stojí organizátory zhruba 30 milionů korun. Uvedla to Kateřina Riley z pořádající agentury Art Movement. Burton, který je známý pro snová, fantaskní, groteskní až hororová díla, se do Prahy vrací po deseti letech. Poslední jeho výstava v Praze byla nejnavštěvovanější českou výstavou roku 2014, navštívilo ji přes 102 tisíc lidí. Organizátoři věří, že letošní výstava toto číslo překoná.
Zakladatel a bývalý generální ředitel kryptoměnové burzy Binance Changpeng Zhao byl odsouzen ke čtyřem měsícům ve vězení, protože na největší kryptoměnové burze na světě umožnil praní špinavých peněz. Uvedla to agentura AP s odvoláním na rozhodnutí soudu. Prokuratura pro něj původně žádala 36 měsíců.
Changpeng Zhao,
Changpeng Zhao, Profimedia
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová ocenila 💶💶💶českou pomoc Ukrajině. V projevu před sobotním slavnostním koncertem ke 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie v pražském Rudolfinu také uvedla, že Česko se podílí na vytváření budoucnosti unie. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl, že EU funguje lépe, když se ocitne pod tlakem, v čase krizí. Poukázal na ruskou hrozbu a tlak světové ekonomické konkurence. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme