Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

David Horváth - informace o tématu

Reklama

News box

Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Americký prezident Joe Biden dnes řekl, že by se rád střetl v 🤝 debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem, s nímž se v listopadových volbách pravděpodobně utká o další čtyři roky v Bílém domě. Trump reagoval prohlášením, že je připraven „kdekoli, kdykoli“.
Reklama
Reklama
Doporučujeme