Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

D1 - informace o tématu

Reklama

News box

Páteční zahájení letních olympijských her v Paříži sledovalo 📺📺📺v České televizi (ČT) 938 tisíc diváků. Podíl na sledovanosti dosáhl 37,92 procenta, sdělila mluvčí ČT Vendula Krejčová. Bylo to nejsledovanější zahájení olympiády od zimních her v Soči v roce 2014, které tehdy sledovalo 1,4 milionu diváků.
Ceny 💰💰💰pozemků v druhém čtvrtletí vzrostly mezičtvrtletně o 6,4 procenta a meziročně o více než čtvrtinu. Metr čtvereční tak v současnosti v České republice stojí zhruba 4233 korun a průměrná cena za pozemek je přibližně čtyři miliony. Pozemky v krajích jsou nyní v průměru nejdražší v historii. Vyplývá to z analýzy realitní kanceláře RE/MAX. Autoři ji zpracovali na základě dat průměrných konečných cen a průměrných cen za metr čtvereční pozemků o velikosti 450 až 3000 metrů čtverečních. Nejvyšší ceny za metr čtvereční dosahují stavební pozemky o rozloze do 800 metrů.
Robotické vozítko Perseverance amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) našlo na Marsu kus horniny, který by mohl obsahovat zkamenělé mikroby. Jde o další významný krok v hledání dávného 🧬🧬🧬života na planetě, kde se kdysi vyskytovala voda.
Lesní 🔥🔥🔥požár, který se ve středu rozhořel na severu Kalifornie, se rychle stal jedním z největších v dějinách západoamerického státu, když do pátečního večera spálil oblast o ploše skoro 1000 kilometrů čtverečních. Úřady za extrémního šíření plamenů nařizovaly nové evakuace a očekávaly pokračování nepříznivého vývoje, informuje agentura AP.

Akcie ve Spojených státech na závěr týdne 🗠🗠🗠posílily a smazaly tak část svých ztrát z počátku týdne. Pomohlo jim zotavení velkých technologických firem a nejnovější údaje o inflaci, které podpořily sázky na to, že centrální banka USA (Fed) v září sníží úrokové sazby. Index Dow Jones vzrostl o 654,27 bodu, tedy 1,64 procenta, na 40 589,34 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 59,88 bodu, neboli 1,11 procenta, na 5459,10 bodu. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 176,16 bodu, čili 1,03 procenta, na 17 357,88 bodu.

Číst více
Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle podpořili Kamalu Harrisovou ve volebním klání o Bílý dům. Kampaň současné viceprezidentky zveřejnila krátký záznam společného telefonátu trojice. Po rozhodnutí prezidenta Joea Bidena neusilovat o znovuzvolení se Harrisová uchází o demokratickou nominaci pro listopadový souboj s republikánem Donaldem Trumpem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme