Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zachovejte si radost z Vánoc bez dluhů

V tomto díle se zaměříme na téma, které se každý rok vrací jako nechtěný dárek – zadlužování během vánočních svátků. Vánoce by měly být časem pohody a radosti, ale pro mnohé z nás se mohou proměnit v období finančního stresu a zadlužení kvůli nákupu dárků. Jak se tedy vyhnout finančním pastem a užít si svátky bez dluhů?

V dnešní epizodě se podíváme na 7 osvědčených rad, jak se vyvarovat předvánočnímu pokušení utrácet nad své možnosti. Od uvědomělého plánování výdajů, přes vytváření rozpočtu na dárky, až po hledání cenově dostupnějších alternativ a důležitost komunikace s rodinou o finančních očekáváních.

Prozkoumáme také alarmující statistiky a zjistíme, jak často lidé sahají po "vánočních" půjčkách, a proč jsou produkty jako kontokorent nebo kreditní karty tak lákavé, přestože mohou být nástrahou. Zároveň se zamyslíme nad dopady malých půjček na naše finance a to, jak se dluhová spirála může nebezpečně roztočit.

Nezůstaneme jen u varování, ale nabídneme i praktické tipy, jak si zachovat finanční zdraví a radost z Vánoc. Dozvíte se, jak si efektivně spořit na dárky, kdy je nejlepší čas začít s jejich nákupem a jaké jsou možnosti, pokud už se blíží svátky a vy jste na spoření zapomněli.

Cílem našeho podcastu je edukovat naše posluchače v oblasti osobních financí, přinášet jim zajímavé tipy, které se blíží finanční svobodě. Tento pojem má každý z nás trošku jinak, ale naší hlavní myšlenkou je využít tak, aby pracovaly pro Vás a přinášely Vám maximální možný užitek v tom smyslu, že díky nim budete moci chovat a rozhodovat maximálně svobodně. Cesta k finanční nezávislosti není jednoduchá a určitě není pro každého, na druhou stranu může dosáhnout téměř každý, kdo se pro ni skutečně rozhodne a my Vás na této cestě podpoříme, jak jen to půjde.

Pokud chcete ještě více tipů, sledujte nás na sociálních sítích

➡Facebook https://www.facebook.com/FinancneGramotni
➡Instagram https://instagram.com/financne_gramotni
➡Youtube  https://youtube.com/@FinancneGramotni?si=NTrq8J5F7uLrmm-L

Pokud tě zajímá cokoliv dalšího, můžeš se s námi spojit přes web
🌐 www.amjfinance.cz nebo nám napsat na 📧 dotazy@amj.cz
Zpět na všechny epizody
Reklama

News box

Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily ⚡ energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.
Nejméně 36 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část 🛣️ dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na čínské úřady o tom dnes informovala agentura AP. Předchozí bilance hovořila o 24 mrtvých.
Nejméně 1️⃣3️⃣ zraněných si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.
Spojené státy dnes obvinily Rusko z porušování 📜 úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme