Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Marcel Klaus - Ze stodoly k miliardovému obratu

Dnešní epizoda je o jednom až pohádkovém příběhu, ve kterém hraje hlavní roli náš host a zakladatel společnosti KLAUS Timber Marcel Klaus. Ten se díky své píli a odhodlání dostal ze stodoly, kde začínal až k impériu, které dnes vyrobí 7 miliónů palet ročně. Vše začalo v roce 1998 ve stodole na 2 pilách s kapitálem cca 1 000 000 Kč. Firma rostla a většina věcí se vyvíjela podle představ, pak ale přišel rok 2009, který sám Marcel nazývá nejhorším rokem života, ve kterém se firma dostala do „klinické smrti“, kterou ale naštěstí i díky dobrým vztahům s dodavateli a odběrateli přežila. Co by to bylo za pohádku, kdyby konec nedopadl šťastně. I když mluvit o štěstí a konci ve spojitosti s Marcelem Klausem se úplně nedá, protože rozhodně s ničím nekončí, naopak kromě palet se vrhl i na další oblasti jako je developerská činnost, založil stavebniny Unibrick, patří mu restaurace a penzion Angusfarm Soběsuky, koupil podíl ve společnosti ALVA Tour, která se zabývá autobusovou a kamionovou dopravou, společně se svojí manželkou se věnují nadačnímu fondu, který založili a díky kterému se snaží pomáhat hlavně na Plzeňsku. No a štěstí svým způsobem patří ke každému úspěšnému podnikateli, ale většinou přeje těm, kteří jsou připraveni a Marcel Klaus rozhodně připravený byl a je.

Co vše se kromě příběhu Marcela Klause v epizodě dozvíte ❔❔❔

🟢 Jak se dostal k výrobě palet ❓
🟢 Co mu dala brigáda v německé rybárně ❔
🟢 Kdo je Marcelovým podnikatelským vzorem❓
🟢 Co ho žene dopředu❔
🟢 Jak správně nastavit firemní financování ❓
🟢 Jak se stát pravým leaderem a docílit toho, aby za vámi lidé šli ❔

Cílem našeho podcastu je edukovat naše posluchače v oblasti osobních financí, přinášet jim zajímavé tipy, které je přiblíží finanční svobodě. Tento pojem má každý z nás definovaný trošku jinak, ale naší hlavní myšlenkou je využít peníze tak, aby pracovaly pro Vás a přinášely Vám maximální možný užitek v tom smyslu, že se díky nim budete moci chovat a rozhodovat maximálně svobodně. Cesta k finanční nezávislosti není jednoduchá a určitě není pro každého, na druhou stranu jí může dosáhnout téměř každý, kdo se pro ni skutečně rozhodne a my Vás v této cestě podpoříme, jak jen to půjde.

Pokud chcete ještě více tipů, sledujte nás na sociálních sítích


Pokud tě zajímá cokoliv dalšího, můžeš se s námi spojit přes web

🌐www.amjfinance.cz nebo nám napsat na 📧 dotazy@amj.cz
Zpět na všechny epizody
Reklama

News box

Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje 💣💣💣sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times. Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní 💀💀💀oběti, uvedli zástupci tajných služeb.
Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Tornáda🌪️🌪️🌪️ jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno až tři tornáda ročně. V posledních dvou letech po silném tornádu na jižní Moravě bylo odhaleno tornád více, ale spíše než klimatická změna mají na počet zaznamenaných tornád vliv média, uvedl meteorolog Petr Zacharov z Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd ČR. Meteorologové se dle něj díky tomu v posledních dvou letech rychle dozvěděli i o těch nejslabších tornádech, které se v Česku vyskytly.
Průměrná výše výkupného, které firmy zaplatily 🖥️🖥️🖥️hackerům za odblokování svých počítačových systémů, se za poslední rok zvýšila pětkrát na dva miliony dolarů, tedy asi 47 milionů korun. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů na obnovu systémů. Ty bez započítání výkupného dosáhly 2,73 milionu dolarů, což je nárůst téměř o milion dolarů. Vyplývá to z globálního průzkumu bezpečnostní firmy Sophos mezi 5000 vedoucími pracovníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT, který byl proveden mezi lednem a březnem letošního roku. Číst více
Statisíce fanoušků přišly v sobotu večer na pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod širým nebem americké zpěvačky Madonny a proměnily rozlehlý písečný pás v obrovský taneční parket. Město odhadlo, že 65letou popovou hvězdu si přišlo poslechnout 1,6 milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Brazilský koncert uzavřel turné Celebration, které královna popu odstartovala loni v říjnu v Londýně.
Madonna
Madonna profimedia.cz
Reklama
Reklama
Doporučujeme