Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Josef Tětek – Odluka peněz od státu, aneb proč jsou dnešní peníze špatné

S Josefem Tětkem, ekonomem, který se věnuje edukaci Bitcoinu, jsme se bavili:
- o problémech dnešních peněz,
- jaký je rozdíl mezi penězi a měnou,
- co je to fiat měna
- o ukončení zlatého standardu
- Cantillonovu efektu a proč je takovým problémem
- o skryté inflaci, kterou nikdo neměří.

V příštím díle si řekneme, jak tyto problémy řeší Bitcoin a proč je těmi jedinými dokonalými penězi.

ODKAZY:
Správné držení bitcoinů je na hardwarové peněžence. Ty nejoblíbenější od společnosti Trezor můžete zakoupit zde:https://trezor.io/
Stackuj Podcast, kde Josef Tětek s významnými osobnostmi probíráme témata týkající se bitcoinu, finanční suverenity a svobody si můžete pustit zde: https://www.youtube.com/@stackuj
Nejedná se o placenou spolupráci.

Cílem našeho podcastu je edukovat naše posluchače v oblasti osobních financí, přinášet jim zajímavé tipy, které je přiblíží finanční svobodě. Tento pojem má každý z nás definovaný trošku jinak, ale naší hlavní myšlenkou je využít peníze tak, aby pracovaly pro Vás a přinášely Vám maximální možný užitek v tom smyslu, že se díky nim budete moci chovat a rozhodovat maximálně svobodně. Cesta k finanční nezávislosti není jednoduchá a určitě není pro každého, na druhou stranu jí může dosáhnout téměř každý, kdo se pro ní skutečně rozhodne a my Vás v této cestě podpoříme, jak jen to půjde.

Pokud chcete ještě více tipů, sledujte nás na sociálních sítích

➡Facebook https://www.facebook.com/FinancneGramotni
➡Instagram https://instagram.com/financne_gramotni

Pokud tě zajímá cokoliv dalšího, můžeš se s námi spojit přes web
🌐www.amjfinance.cz nebo nám napsat na 📧 dotazy@amj.cz
Zpět na všechny epizody
Reklama

News box

Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme