Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ženy jako investorky do krásy

17:00
850 Kč

Newstream Business Club českých a slovenských žen pořádá další klubové setkání. Tentokrát s velmi aktuálním tématem, kterým jsou investice do umění. V poslední době nabývají alternativní investice na významu a konkrétně ty do umění jsou na vzestupu.

Investice do umění vám nejen zkrášlí domov, ale přinášejí i slušné zhodnocení. Kupovat umění má smysl i za tisíce korun. Ta nejkvalitnější díla od nejvěhlasnějších autorů ale stojí vysoké částky. 

  • Jaké jsou v současné době možnosti investování do umění? 
  • V jaké finanční výši se investice uskutečňují? 
  • Jaké jsou výhody a nevýhody těchto investic?

Odpovědi přinesou dámy, pro které se umění a design staly denní chlebem. S účastníky klubového setkání se podělí o zajímavé investiční tipy, vyzdvihnou díla tuzemských i světových autorů, které stojí za pozornost.

Spíkři

Alexandra Bízková, Chair of the Board Pro arte Investment Fund

Investice do umění s odvahou i rozvahou. Jak si udělat radost a
zároveň se nespálit.

I když jsou poslední roky plné rekordních cen umění, z mnohaletých zkušeností v oblasti investic do uměleckých děl radím opatrný a rozvážný přístup. A bez expertního vhledu na sebe neklást investiční nároky – prostě svůj život prozářit dotekem umění. Provokujícího, povznášejícího, rozvíjejícího kreativitu, otevírajícího nové horizonty. Z tohoto pohledu je pak určitě tou nejcennější investicí, ať už to finančně dopadne jakkoliv.

Michaela Juřenčáková, spoluzakladatelka Ones Concept Design Store

Design jako užité umění, ale i investiční příležitost zejména v případě limitovaných autorských kolekcí a art designu.


Elena Janota, spoluzakladatelka Ones Concept Design Store

Autorský design se stále častěji dostává do hledáčku investičních příležitostí. Hranice mezi art designem a uměním je prakticky nerozeznatelná a stává se tak zajímavým odvětvím pro investice do mladé generace autorů a experimentální tvorby.

Anna Pulkertová, zakladatelka Art Part Club

Sledovat mladé umění se vyplatí. A nakupovat jej též. 

Nakupovat a sledovat mladou generaci současných umělců je dobrý způsob, jak postupně začít poznávat svět umění i jeho trh. Může být totiž zajímavou investicí jak do sebe sama, do umělce či umělkyně, své peněženky tak i do kultivace našeho národa a kulturnější společné budoucnosti. 

Klubové setkání s podtitulem Ženy jako investorky do krásy se uskuteční 6. května v prostorách Ones Concept Design Store na Malé Straně. Kapacita eventu je omezená, na akci je třeba se registrovat.

Doporučujeme