Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SingularityU Czech Summit

09:00
42 900 Kč

Vizionáři z celého světa opět zamíří do České republiky. Futuristická akce roku SingularityU Czech Summit se koná 2. a 3. října 2023 v Praze na Žofíně. Hlavním tématem je umělá inteligence. Na akci vystoupí zahraniční i české hvězdy.

Do Prahy se vrací jedna z nejprestižnějších mezinárodních akcí s původem v Silicon Valley. Již třetí ročník SingularityU Czech Summit probíhá ve dnech 2. a 3. října 2023 v Paláci Žofín v Praze. Česká republika je podle Evy Hanákové, ředitelky akce, zatím první a jedinou zemí v Evropě, kde se tento futuristický summit po covidové pauze koná. A jaké bude klíčové téma SingularityU Czech Summit 2023? Téma, které v současnosti fascinuje celý svět, ale vyvolává i jisté obavy: umělá inteligence. 

Z českých speakrů vystoupí vizionář a podnikatel Tomáš Čupr, který založil úspěšné společnosti Dámejídlo.cz a Rohlík.cz, se kterým nyní expanduje do světa a promluví o budoucnosti retailu. Nebo Ondřej Bartoš, úspěšný technologický byznysmen, investor a zakladatel Credo Ventures. O svůj příběh se podělí Martin Tolar, světová špička v oblasti neurologie a počítačových věd, zakladatel firmy Alzheon, která je nyní ve světě zřejmě nejblíže k vývoji dosud neexistujícího léku na Alzheimerovu chorobu.

Neurochirurg a přednosta Neurochirurgické kliniky UFV David Netuka poodhalí, jak umělá inteligence odhaluje tajemství lidského mozku a jak technologie ovlivňují mozek. Na akci vystoupí ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, promluví o inovacích v České republice. O umělé inteligenci bude debatovat mimo jiné i Václav Moravec, moderátor, pedagog a specialista na AI v žurnalistice. 

Zahraniční hvězdy řeší AI i zdraví mozku

Z plejády zahraničních hostů vystoupí například celosvětově uznávaná autorita v oblasti geopolitiky a zahraničních vztahů, a autor mezinárodních bestsellerů „V zajetí geografie“ a „Moc geografie v 21. století“ Tim Marshall bude řešit to, jaké hrozby představují pro naši společnost současné závody o ovládnutí AI.

Profesorka ze Stanfordu, lékařka a vědkyně pro oblast telemedicíny Divya Chander prozradí, jak jednoduché je hacknout lidský mozek a jak AI a robotika totálně mění oblast medicíny a zdravotnické péče.

Revoluce zvaná AI je hlavním tématem Adama Pantanowitze, experta Singularity Group na umělou inteligenci, robotiku, biomedicínu a elektrotechniku. Vizionář, vědec a jeden z největších odborníků současnosti na oblast energetiky Ramez Naam bude přednášet o nových trendech v oblasti energetiky, odhalí slibné startupy v tomto sektoru a představí novinky v oblasti skladování energie. Shen Chuo, profesorka na Berkeley, šéfka venture kapitálového fondu IOVC, která dříve pracovala v Goldman Sachs s klienty jako Alibaba nebo třeba Tencent, se zaměří na budoucnost práce v éře AI.

Pro děti roboti i pokusy

Akce poprvé přináší bohatý program i pro děti ve spolupráci s Dětskou univerzitou ČVUT. Na místě budou připraveny ukázky z oblasti robotiky, nejnovějších technologií, AI, experimenty s lidským tělem a mnoho dalšího. To vše pod odborným dohledem expertů z ČVUT.  „Pár příkladů. Děti budou mít v Rytířském sále paláce Žofín připraveny humanoidní roboty, kteří umějí házet kostkou nebo dělat holubičku, dále chemické ukázky zaměřené na svět Harry Pottera, autonomní autíčko, lego-roboti, kteří jsou schopni skládat Rubikovu kostku, hrát šachy, nebo na piano, Součástí akce je též unikátní laboratoř Škoda EDU Lab, kde si studenti budou moci vyzkoušet ty nejmodernější technologie v praxi,“ popisuje Hanáková. Na akci se hlásily celé třídy. 

Pro větší děti od 10 do 16 let bude odpolední program Progresus Kids. Studenty čeká setkání s renomovanými speakery z letošního summitu a moderovaná diskuse na téma AI, robotika, virtuální realita, medicína nebo třeba vzdělávání. 

Středoškolákům a vysokoškolákům je určen úterní program KB Future Leaders. Studenti SŠ a VŠ se setkají s vybranými speakery, kde se dozví novinky z jejich oborů a budou mít příležitost se speakery diskutovat. 

Doporučujeme