Reklama

Zuckerberg rozdá další výpovědi. Meta chystá další vlnu propouštění

Zuckerberg rozdá další výpovědi. Meta chystá další vlnu propouštění
ČTK
 ČTK

Americká internetová společnosti Meta Platforms plánuje nové kolo snižování stavu zaměstnanců. Reorganizace se může dotknout tisíců pracovníků. S odvoláním na obeznámený zdroj o tom ve středu informoval list The Washington Post (WT). Firma na žádost agentury Reuters o komentář zatím nereagovala. Loni Meta oznámila, že propustí více než 11 tisíc lidí, což je zhruba 13 procent její pracovní síly.

Reklama

Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se potýká s rostoucími náklady a slabším zájmem inzerentů. Společnost plánuje přesunout některé vedoucí pracovníky na nižší pozice bez přímých podřízených, uvedl zdroj WT.

Firma během pandemie intenzivně nabírala zaměstnance, aby uspokojila prudký nárůst používání sociálních médií spotřebiteli, kteří během uzávěr trávili čas doma. Loni se na podnikání společnosti nepříznivě projevil fakt, že inzerenti a spotřebitelé přestali utrácet kvůli růstu nákladů a úrokových sazeb.

Přišla bída na kozáky. Google propustí 12 tisíc lidí

Přišla bída na kozáky. Google propustí 12 tisíc lidí

Na trhu se již brzy objeví desítky tisíc IT specialistů. Velké firmy jako Microsoft, Amazon a Meta Platforms, která provozuje Facebook či Instagram, zahájily výrazné propouštění. Nyní se k nim přidává Google, který propustí 12 tisíc lidí. To je šest procent všech zaměstnanců. 

Přečíst článek

Big Techy v krizi

Loňské propouštění bylo první v osmnáctileté historii firmy. Tisíce pracovních míst zrušily i další technologické podniky, například Alphabet, Microsoft či Snap.

Tržní hodnota společnosti Meta, která na vrcholu přesahovala jeden bilion dolarů (22,3 bilionu korun), nyní činí kolem 446 milionů dolarů. Akcie firmy si od počátku roku připsaly přes 37 procent.

Apple i provozovatel Googlu hlásí nižší zisky a ne zrovna ideální tržby

Apple i provozovatel Googlu hlásí nižší zisky a ne zrovna ideální tržby

Big Tech společnosti Apple a Alphabet, která provozuje největší vyhledávač na světě Google, zaznamenaly ve čtvrtém čtvrtletí pokles zisků. Applu klesly i tržby, Alphabetu stouply, ale zůstaly za očekáváním, vyplývá z oznámení obou firemních gigantů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme