Reklama

Značka BMW vládne trhu s luxusními vozy, přeskočila Mercedes

BMW
BMW

Celosvětový prodej luxusních osobních automobilů Mercedes-Benz se loni snížil o pět procent na 2,05 milionu vozů. Značka tak podle agentury Reuters poprvé za pět let přišla o vedoucí pozici na trhu s luxusními automobily. Předstihla ji konkurenční BMW, která tento týden oznámila, že její globální prodej loni poprvé překročil 2,2 milionu vozů.

Reklama

V Evropě se loni prodej automobilů Mercedes-Benz propadl asi o 11 procent na 696 tisíc vozů. V Číně se snížil o dvě procenta na 759 tisíc vozů, zatímco ve Spojených státech o 0,4 procenta vzrostl a dostal se na 276 tisíc.

Elon Musk

Osobností roku časopisu Time je vizionář bez domova, Elon Musk

Nenarodili jste se do saúdské královské rodiny, a přesto se chcete stát dolarovým miliardářem? Máte ještě několik možností, jak toho docílit, píše server magazínu Time, který za osobnost roku 2021 označil podnikatele a vizionáře Elona Muska.

Přečíst článek

V samotném čtvrtém čtvrtletí se globální prodej automobilů Mercedes-Benz meziročně propadl téměř o čtvrtinu zhruba na 464 tisíc vozů. Daimler ve své zprávě poukázal na přetrvávající problémy s nedostatkem čipů. „Situace kolem dodávek polovodičů zůstává nejistá a předpokládá se, že jejich nedostatek bude mít v příštích čtvrtletích vliv na výrobu i prodej,“ uvedla automobilka.

BMW zveřejní podrobnější údaje o vývoji loňského prodeje příští týden. O loňském překročení hranice 2,2 milionu prodaných vozů v úterý informoval člen představenstva zodpovědný za prodej Pieter Nota. „Značka BMW je tak na prvním místě na globálním trhu s luxusními vozy, a to se značným náskokem,“ prohlásil. Předpověděl zároveň, že v letošním roce bude BMW pokračovat v růstu.

Land Rover Defender Bond Edition

Do aukce míří bondovský Land Rover Defender

V pondělí 20. prosince se v Autosalonu Dajbych v pražském Motole bude dražit Land Rover Defender Bond Edition. Limitovaná série off-roadu vyrobená u příležitosti uvedení nejnovějšího dílu filmové série o agentu 007 Jejího Veličenstva Jamesi Bondovi čítá 300 kusů.

Přečíst článek

Prodej automobilů

Petr Dufek: Německý automobilový průmysl nachází nové dno

Hlavní událostí tohoto týdne bude v České republice nepochybně zasedání bankovní rady České národní banky (ČNB), nicméně i v době těsně před Vánocemi stále ještě přicházejí docela zajímavé zprávy z ekonomiky. Včera to byly výsledky výroby automobilek za listopad, které dopadly podle očekávání docela dobře.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výroba automobilů

Krize v autoprůmyslu se zmírňuje. Čipů přibývá, ale výrobci ještě nemají vyhráno

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme