Reklama

PROHLÉDNĚTE SI: Zlínský start-up vytváří bezpečné kouty pro kojící matky, v kancelářích i nemocnicích

Nook Mama design
Archetypo/užito se svolením
 nst
nst

V čekárně ambulance pro rizikové novorozence a kojence Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně je maminkám nově k dispozici přebalovací a kojicí box Nook Mama z dílny zlínského studia Archetypo. Praktický a unikátní designový koutek nabízí řešení, jak dítě nakojit či přebalit v soukromí a patřičném komfortu, ale zároveň na dohled od ordinace a bez ztráty přehledu o okolí.

Reklama

Nový přebalovací a kojicí box bude ve zlínské porodnici denně sloužit desítkám maminek. Zlínská porodnice je prvním zdravotnickým zařízením v Česku, ve kterém lze box Nook Mama najít. Dalšími místy s Nook Mama je Magistrát města Brna a OC Stromovka v Praze. 

„Studio Archetypo řeší společenský problém, kterému se v zahraničí dostává větší pozornosti než u nás. Jsme rádi, že Krajská nemocnice Tomáše Bati je prvním místem, které maminkám s dětmi nabízí moderní přebalovací a kojicí box Nook Mama, umístěný přímo v čekárně ambulance pro rizikové novorozence a kojence,” říká  Jozef Macko, primář novorozeneckého oddělení. 

Polstrovanou sestavu Nook Mama tvoří dvě části – kojicí křeslo a přebalovací pult s vysokými čalouněnými stěnami. S oběma lze pohybovat dle potřeby či místních možností. Umístěním křesla a přebalovacího pultu proti sobě vznikne částečně uzavřený prostor, který matkám poskytne diskrétnost. I ve frekventovaném prostoru ambulance pro rizikové novorozence a kojence díky tomu získají klidné místo, kde se mohou věnovat pouze svému dítěti, a přitom stále zůstat v centru dění. Přebalovací pult i sedadlo křesla jsou opatřené koženkovými potahy, které zaručují snadnou údržbu pro hygienickou čistotu. Měkké polstrování okolních stěn pak znamená bezpečí pro dítě. 

Kojicí boxy mohou být všude, kde je třeba

„Je s podivem, že maminka s malým dítětem je ve veřejném prostoru stále opomíjeným tématem. Naším cílem je vytvořit pro ně bezpečný prostor, kdekoli jej budou potřebovat. Kladli jsme proto maximální důraz na modularitu, kvalitu zpracování, dlouhodobou udržitelnost, pohodlné používání a moderní design, který máme chráněný patentem,“ říká hlavní designér studia Archetypo Petr Hába. 

Přebalovací a kojicí box Nook Mama prošel přísným testováním akreditovanými laboratořemi a splňuje potřebné normy. Tvůrci mají ambice  postupně vytvořit celorepublikovou síť kojicích a přebalovacích boxů - do kanceláří, bank, obchodů či úřadů.

Máte jen pár vteřin. Když nezaujmete, nevyděláte, říká manažerka přes offline reklamu

Máte jen pár vteřin. Když nezaujmete, nevyděláte, říká manažerka přes offline reklamu

Dana Běloušková, která je členkou finálové poroty soutěže Visa Czech Top Shop, působí dvacet let v agentuře POS Media, která se zabývá reklamou a marketingem na prodejnách. Za tu dobu se obor offline reklamy hodně změnil. O její profesní cestě, trendech v POS reklamě i o tom, jak vidí budoucnost tohoto marketingového odvětví si povídala s Tomášem Hájkem z portálu mistoprodeje.cz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Chatka na Zlínsku je inspirována Skandinávií.

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Přečíst článek
Loft na Hřebenkách od studia Formafatal

FOTOGALERIE: Bazén na střeše i koupelna se skleněnou zdí. Bydlení v loftech se v Česku rozmohlo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme