Reklama

Zásadní den roku pro „jablíčkáře“: Apple v červnu představí nový software pro iPhone

Apple
iStock
Dušan Kütner
duk

Představení nového softwaru pro telefony iPhone nazvaný iOS 16 by měl být hlavní atrakcí jedné z tradičních zásadních „jablíčkářských“ událostí roku, vývojářské konference Applu Worldwide Developers Conference (WWDC), která se letos uskuteční 6. až 10. června. Už potřetí v řadě kvůli covidu proběhne online, uvedl server CNBC.

Reklama

Apple obvykle na vývojářské konferencí hned první den představí nový software pro modely iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV a Mac, a to prostřednictvím prezentace svého generálního ředitele Tima Cooka. WWDC 2022 bude virtuální a streamovaná na webu společnosti Apple. Apple by letos mohl oznámit i nový špičkový stolní počítač Mac Pro, podotkl CNBC.

Software odhalený na WWDC je poté obvykle distribuován ve formě betaverze během léta, než bude na podzim poslán do světa v ostré verzi spolu s novými modely iPhonu. Tento rok se software pro iPhone od Applu bude pravděpodobně jmenovat iOS 16.

Microsoft

Microsoft po vzoru Applu a dalších bojkotuje Putinovo Rusko. Zastavil tam prodej všech svých produktů

Americký softwarový gigant Microsoft se připojil k bojkotu ruského trhu. Po vzoru Applu a dalších firemních gigantů se v Rusku rozhodl pozastavit prodej svých produktů a služeb. Firma v prohlášení odsoudila Putinův útok na Ukrajinu.

Přečíst článek

Konference se zaměřuje na vývojáře softwaru společnosti Apple, kteří vytvářejí aplikace pro platformy společnosti. Velká část konference, po prezentaci prvního dne, je věnována blokům, na nichž vývojáři dostávají školení a tipy od zaměstnanců společnosti Apple, jak vytvářet lepší aplikace a používat software společnosti. Je to ale také poprvé, co veřejnost může nahlédnout do hlavních nových softwarových funkcí, které Apple plánuje vydat v průběhu roku.

Před rokem 2020 pořádal Apple svou Worldwide Developers Conference v San Jose v Kalifornii za účasti tisíců vývojářů a zaměstnanců Apple. Akce byla kvůli pandemii poprvé kompletně přesunuta do online prostředí v červnu 2020. Také loni se konala pouze virtuálně. 

bezkontaktní platba

Apple posune hranice bezkontaktní platby. Z iPhonů se stanou platební terminály

Apple chystá novou službu, která z klasických iPhonů udělá platební terminály, píše Bloomberg. Prodejcům k tomu, aby mohli přijímat platby, odpadne nutnost mít speciální hardware, vystačí si s mobilem. Akcie firmy Block, fintechu miliardáře Jacka Dorseyho, který se na platební řešení specializuje, v reakci na zprávu padají.

Přečíst článek

Apple, ilustrační foto

Prodej iPhonů v Číně vytáhl čtvrtletní tržby Applu na rekord

Čistý zisk firmy Apple v prvním fiskálním čtvrtletí vzrostl o pětinu na 34,63 miliardy dolarů (758,8 miliardy korun). Tržby byly rekordní, uvedla firma. Apple těžil mimo jiné z vysoké poptávky po iPhonech v Číně.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme