Reklama

Panasonic jedná o další továrně na baterie v USA za čtyři miliardy dolarů

Elekromobil, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Japonská elektrotechnická společnost Panasonic jedná o výstavbě další továrny na výrobu baterií pro elektromobily ve Spojených státech, investovat hodlá kolem čtyř miliard dolarů (98,5 miliardy korun). S odvoláním na informované zdroje to napsal ekonomický list The Wall Street Journal. Firma podle deníku zvažuje, že nový závod bude ve státě Kansas, a ne v Oklahomě.

Reklama

V červenci si Panasonic vybral stát Kansas místo Oklahomy jako místo pro jiný závod na výrobu baterií. Japonská firma tam vytvoří až 4000 pracovních míst, podle zástupců Kansasu investice činí také čtyři miliardy dolarů.

Panasonic, ilustrační foto

Panasonic plánuje znásobit výrobu baterií, aby vyhověl potřebám Tesly

Divize výroby baterií japonské společnosti Panasonic Holdings plánuje do fiskálního roku 2028 čtyřnásobně zvýšit svoji výrobu baterií pro elektromobily. Firma uvedla, že očekává růst poptávky od americké automobilky Tesla.

Přečíst článek

Japonský konglomerát dodává více než deset let baterie americké automobilce Tesla. Vybavila jimi i její první vozy.

Panasonic potvrdil, že si v Kansasu a v Oklahomě pro výstavbu závodů vytipoval některé lokality, aby z nich mohl případně dodávat baterie do továrny Tesly v Texasu.

Tesla, ilustrační foto

Panasonic prodal podíl v Tesle, vydělal miliardy

Japonská společnost Panasonic v uplynulém finančním roce prodala celý svůj podíl v americkém výrobci elektromobilů Tesla. Obdržela za něj asi 400 miliard jenů (téměř 77 miliard korun). Panasonic je hlavním dodavatelem lithium-iontových baterií pro vozy Tesla, jeho bateriová divize je na této automobilce silně závislá. Japonský výrobce se snaží tuto závislost snížit. Získané peníze využije na investice do svého dalšího růstu.

Přečíst článek

„Zkoumáme různé strategie růstu našeho podnikání v oblasti automobilových baterií, ale v tuto chvíli nemůžeme sdělit žádné další informace kromě těch, které jsme již oznámili,“ reagoval na zprávu WSJ mluvčí japonské společnosti. Tesla na žádost o komentář agentuře Reuters bezprostředně neodpověděla.

Automobilový průmysl zvyšuje výrobu elektrických vozidel, aby uspokojil prudký nárůst poptávky. Tím pádem se zvyšují i zakázky na baterie a suroviny nezbytné k jejich výrobě, jako je například lithium a kobalt.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elon Musk

Muskův sen o levnějších vozech Tesla dostává trhliny. Válka na Ukrajině prodražuje výrobu baterií

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme