Reklama

Výsledky Googlu: Vyšší tržby, nižší zisk. Ale hlavně připravenost na blížící se recesi

Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.
Pxhere
 ČTK

Hospodářské výsledky Googlu sice nedosáhly očekávání investorů, přesto si držitelé akcií jeho mateřské firmy Alphabet oddychli. Google je totiž podle nich připravený na blížící se recesi.

Reklama

Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google, zvýšila ve druhém čtvrtletí tržby o 13 procent na 69,7 miliardy dolarů (1,7 bilionu korun), uvedla firma ve zprávě o hospodaření. Firma jen těsně nedosáhla odhadu analytiků. To podle Reuters ukazuje, že Google dokáže ustát, pokud se příští rok některé velké země ocitnou v recesi. Čistý zisk společnosti za kvartál meziročně klesl o 13,6 procenta.

Zisk společnosti Alphabet bývá nepředvídatelný kvůli ziskům či ztrátám z podílů, které drží v mnoha start-upech, upozorňuje Reuters.

Microsoft

Microsoft má problém. Kvůli silnému dolaru Bill Gates vydělává méně

Microsoftu se nadále daří vydělávat na cloudových službách. Tam roste o 40 procent. V dalších segmentech však jeho tržby i zisky padají.

Přečíst článek

Google ukazuje stav reklamního trhu

Investoři výsledky Alphabetu vyhlíželi několik týdnů, protože analytici jsou skeptičtí ohledně budoucích výdajů na reklamu. Obavy se zvýšily poté, co společnosti Snap a Twitter, které působí v oblasti sociálních médií, zveřejnily neuspokojivé čtvrtletní výsledky. Řada technologických společností zpomaluje nebo zastavuje přijímání nových zaměstnanců.

Vše o inflaci sledujte zde

Rostoucí mzdy, zvyšování cen pohonných hmot a dalších položek přinutily letos některé zadavatele reklamy omezit marketing, a to dokonce i reklamy na internetových službách, jako je Google.

Reklamní aktivity Googlu tvořily 81 procent čtvrtletních tržeb. Přesně činily 56,3 miliardy dolarů a těsně nedosáhly na průměrný odhad 56,7 miliardy dolarů. Očekává se, že v celosvětovém odvětví online reklamy si Google udrží 29procentní podíl na trhu. To je podle společnosti Insider Intelligence největší podíl již dvanáctým rokem v řadě.

Akcie Alphabetu krátce po konci obchodování posílily o 3,5 procenta.

Bojíte se recese? Buďte připraveni

Sergej Brin se rozvádí

Stanislav Šulc: Okurková sezona je tu. I Wall Street řeší, s kým se vyspal Elon Musk

Tipněte si, co v současnosti nejvíce hýbe Wall Street? Rekordní inflace? Ani náhodou! Úrokové sazby a jejich případné další zvyšování Fedem? Tipujte dál. Možná by vás napadlo, že by to mohla být válka na Ukrajině a s ní spojené problémy? Ale ani to není tak úplně pravda. Nejvíce americkým byznysem v současnosti otřásá skandál Elona Muska, který se údajně vyspal s manželkou zakladatele Google Sergeje Brina.

Přečíst článek

Sergej Brin a Nicole Shanahanová jsou dalším miliardářským párem, který se v posledních letech rozvádí.

Gatesovi, Bezosovi... a znovu Sergej Brin. Další miliardářský rozvod a boj o majetek

Spoluzakladatel Googlu a aktuálně šestý nejbohatší obyvatel planety Sergej Brin před sedmi lety plnil stránky novin a homepage serverů kvůli svému rozvodu s Annou Wojcickou. Ale asi mu není souzeno – po třech letech dalšího manželství s Nicole Shanahanovou požádal o rozvod a celý proces dělení miliardového majetku absolvuje podruhé, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

ilustrační foto

Týden tradera: Burzy brzdí s tím, jak Fed krotí naděje na snížení sazeb

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme