Reklama

Vohánkův Eurowag koupil polského rivala za 7,5 miliardy korun

Eurowag
ČTK
 ČTK

Český Eurowag podnikatele Martina Vohánky koupil konkurenci z Polska. Za skupinu Intelo zaplatí v přepočtu astronomických 7,5 miliardy korun. Na akvizici jako první upozornil server HN.cz.

Reklama

Za zhruba 306 milionů eur (asi 7,5 miliardy korun) kupuje český poskytovatel platebních a dalších technologických služeb pro autodopravce W.A.G. payment solutions, vystupující pod značkou Eurowag, polskou skupinu Inelo. Eurowag získá Inelo od fondu investiční skupiny Innova Capital, European Telematics Holding a dalších vlastníků. Inelo poskytuje například služby pro satelitní sledování vozidel či správu pracovního času řidičů. Do sítě Eurowagu nákupem přibude 87 tisíc kamionů, které využívají služby Inela. Podle serveru se tak zdvojnásobí počet vozů, od kterých Eurowag získává data.

Zakladatel a výkonný ředitel Eurowagu Martin Vohánka sdělil na webu společnosti, že koupě Inela přinese firmě posílení pozice ve střední a východní Evropě i větší rozsah služeb. Eurowag podle něj díky Inelu získá nové produkty do platformy pro řízení pracovní doby. Inelo mimo jiné také poskytuje úřadům ve 23 zemích nástroje pro kontrolu mezinárodní silniční dopravy.

Eurowag

Miliardová akvizice. Vohánkův Eurowag koupil maďarskou WebEye Telematics

Český podnikatel a miliardář a zakladatel společnosti Eurowag Martin Vohánka oznámil první a obří akvizici od vstupu společnosti na londýnskou burzu. Za miliardy koupil maďarskou společnost WebEye Telematics, která poskytuje služby fleet managementu.

Přečíst článek

W.A.G. payment solutions (Eurowag) za první pololetí letošního roku dosáhl podle HN.cz zisku před zdaněním 13,4 milionu eur (přes 328 milionů korun) při příjmech 1,16 miliardy eur (asi 28,4 miliardy korun). O rok dříve činil zisk před zdaněním v přepočtu zhruba 304 milionů korun a příjmy 19,2 miliardy korun. Společnost vznikla v roce 1995. Má přes 1500 zaměstnanců a 18 poboček v Evropě a na Blízkém východě.

Eurowag, ilustrační foto

Vohánkův Eurowag debutoval na londýnské burze. A hned ztrácí

Akcie české společnosti Eurowag dnes debutovaly na Londýnské akciové burze (LSE) desetiprocentním propadem. Firma v oznámení pro LSE stanovila cenu akcií v primární veřejné nabídce (IPO) na 150 pencí, krátce po zahájení ale její akcie oslabily pod 135 pencí. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vohánkův Eurowag v Londýně nedocenili. Štěstí zkusí ještě na pražském parketu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme