Reklama

Ve středu se vyhněte Lufthanse. Ruší tisícovku letů v Německu

Lufthansa (ilustrační foto)
Pixabay
Dušan Kütner
duk

Německá Lufthansa zítra zruší téměř všechny své lety ze svých hlavních německých uzlů ve Frankfurtu a Mnichově kvůli stávce pozemního personálu. To ještě zhorší chaos, který zachvátil klíčovou letní cestovní sezónu evropského letectví, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Největší evropská letecká společnost zruší 678 letů ve Frankfurtu a 345 v Mnichově, přičemž varuje, že přerušení letů může trvat až do víkend. Existuje jen velmi omezený prostor pro přebookování cestujících, jejichž lety byly zrušeny, uvedl Bloomberg s odkazem na prohlášení Lufthansy.

Emirates

Neakceptovatelné, vzkázaly Emirates letišti Heathrow k jejich chaosu

Je to neakceptovatelná ignorace zákazníků. Nebudeme se tomu podřizovat. Takto ostře odpověděly Emirates na požadavek londýnského letiště Heathrow, že mají aerolinky rušit lety.

Přečíst článek

Zatímco Lufthansa se dosud vyhýbala protestním akcím a stávkám zaměstnanců, které trápily její konkurenty jako Ryanair, už i odborové svazy o Lufthansy se začínají s protesty obracet na management, protože požadují lepší platy. Členové odborového svazu pilotů Lufthansy hlasují o tom, zda vstoupí do vlastní stávky, což je krok, který by nevyhnutelně vedl k dalšímu omezení pravidelných letů.

„Rychlá eskalace dříve konstruktivního kola kolektivního vyjednávání způsobuje obrovské škody,“ uvedl v prohlášení výrobní ředitel Lufthansy Michael Niggemann. 

Vrcholná doba cestování 

Odborový svaz pozemního personálu Verdi vyhlásil stávku kvůli sporu o platy a podmínky, což eskalovalo krizi v letecké společnosti poté, co nedostatek personálu vedl v létě k tisícům zrušených letů. Německo je uprostřed období letních prázdnin a ve více spolkových zemích se tento týden zavírají školy. 

Letiště Schiphol v Amsterodamu

Další přetížené letiště v trablech. KLM ruší desítky letů z Amsterdamu

Po problémech s přetížeností letišť Heathrow v Londýně a Charlese de Gaulla v Paříži se v potížích začalo utápět další velké evropské letiště, Schiphol v Amsterodamu. Vedení letiště rozhodlo o snížení kapacity pro letní měsíce a v návaznosti na to největší letecká společnost využívající toto letiště KLM zruší v následujících měsících celkem stovky letů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

„Vyzýváme k jednodenní stávce, abychom zvýšili tlak na zaměstnavatele a firma v příštím kole jednání předložila mnohem lepší a přijatelnou mzdovou nabídku,“ uvedl odborový svaz v pondělí v prohlášení.

Tento krok pravděpodobně zhorší situaci, jíž Lufthansa čelí, když se snaží vyrovnat se dvěma požadavky – na prudký nárůst cestovních rezervací a dopadem prudce rostoucí inflace na výplatní pásky zaměstnanců. Cestující leteckých společností na letištích po celé Evropě prožili týdny potíží, chronický nedostatek pracovníků vedl ke zpožděním, některé lety byly dokonce zrušeny úplně.

Lufthansa na frankfurtské burze propadla až o 0,6 procenta na 5,98 eura za akcii. Cenné papíry od začátku roku už ztratily asi tři procenta.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme