Reklama

V Česku letos vznikne nová banka. Borkovcova skupina Partners ji spustí na podzim

Petr Borkovec, zakladatel a manažer ve finančně-poradenské společnosti Partners
Partners, poskytnuto Petrem Borkovcem

Finanční skupina Partners chystá vlastní banku, má v plánu ji spustit letos na podzim. Na setkání s novináři to uvedl ředitel skupiny Petr Borkovec.  Skupina v průběhu loňského roku schválila 27 franšízových konceptů, otevřela stou pobočku Partners Market a aktuálně jich má zhruba 110. „Letos plánujeme mít celkem 140 poboček. A až budeme letos spouštět Partners Banku, měli bychom se tak hned stát pátou největší bankovní pobočkovou sítí na českém trhu,“ doplnil obchodní ředitel skupiny Partners Jan Brejl.

Reklama

Partners se v loňském roce dařilo. Tržby skupiny stouply o 44 procent na 3,1 miliardy korun. Letošní plány počítají s jejich dalším růstem na 3,8 miliardy.

Mateřská finančně poradenská společnost Partners měla loni tržby 2,35 miliardy koruna meziročně rostla také o 44 procent. Tahounem růstu byly investice a hypotéky. Společnost sjednala úvěry za 45 miliard Kč, z toho 40 miliard Kč bylo v hypotékách.

„V hypotékách jsme dosáhli meziročního růstu 70 procent. Pro letošní rok už očekáváme pokles, protože na trh dopadne růst úrokových sazeb,“ uvedl Borkovec.

Výzvou bude podle něj aktuálně řešení situace klientů, kteří nestihli refinancovat. Aktuálně klientům doporučuje u hypoték jen krátkodobé fixace sazeb.

Lego, domek z lega

Hypoindex: Hypoteční trh se letos co do objemu propadne minimálně o pětinu

V závěru loňského roku se průměrná úroková sazba hypoték dostala těsně pod hranici tří procent (2,99 procenta), rostla tak vůbec nejrychleji od roku 2003, kdy společnost Fincentrum začala ukazatel Hypoindex sestavovat.

Přečíst článek

V jednorázových investicích Partners klientům investovala 6,6 miliardy korun a v pravidelných ročních platbách 1,35 miliardy korun, což meziročně představuje růst o 118 procent v jednorázových investicích a o 70 procent v pravidelných. Průměrná pravidelná platba klientů Partners do investic činí kolem 2000 korun, u jednorázových investic je to 200 tisíc korun. Partners tak mají pod správou 28,8 miliardy korun.

Rekordy padaly také v penzích. „Sjednali jsme 43 tisíc nových smluv, což znamená růst o 142 procent. Svou roli zde podle Borkovce sehrál i start penzijní společnosti Rentea. Ta za první půl rok fungování získala 24 tisíc klientů a má pod správou jednu miliardu korun. „Největší zájem je o akciový fond, což dává z hlediska dlouhodobosti produktu největší smysl. Dosavadní výsledky překonávají i nejoptimističtější varianty byznys plánu,“ uvedl ředitel Rentea Martin Švec.

Petr Borkovec, zakladatel a manažer ve finančně-poradenské společnosti Partners

Borkovec z Partners: Ekonomika bude za rok k nepoznání. Pandemii neustojí

Češi jsou naivní a impulzivní investoři. A k tomu mají krátkou paměť, míní Petr Borkovec, zakladatel Partners, jedné z nejsilnějších finančně-poradenských firem na trhu. Jinak si totiž nedovede vysvětlit, proč dávají ohromné peníze do všeho možného, včetně kryptoměn, junk dluhopisů či kvazifondů. „Musíme se připravit se na to, že za rok nebude nic jako dřív,“ varuje finančník, který usiluje o získání bankovní licence.

Přečíst článek

Životní pojišťovna Simplea loni obratové rostla o 90 procent na 420 milionů korun, v pojistném kmeni má 545 milionů korun a počet klientů překonal 60 tisíc. Zároveň expandovala v rámci skupiny na Slovensko. Letos chystá spuštění on-line pojištění. V životním pojištění přitom produkce vzrostla o deset procent, respektive o 505 milionů korun v ročním pojistném. Nová produkce se zvýšila také v neživotním pojištění, v pojištění vozů i majetku o 51 procent. Provizní obrat z neživotního pojištění stoupl o více než 26 procent.

Do finanční skupiny Partners patří projekty Partners investiční společnost, penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea, nemovitostní fond Trigea, Partners bankovní služby a Next Page Media, která provozuje například weby Peníze.cz a Finmag.cz nebo časopis Heroine.

Počet dolarových milionářů se loni meziročně zvýšil o desetinu, navzdory koronaviru.

Válka o lidi: americké banky zasypávají zaměstnance penězi

Zlaté padáky, mnohamilionové odměny, to bývala realita šéfů bank v minulosti. Nyní Goldman Sachs, JP Morgan a spol. přeplácejí řadové lidi. Na Wall Street je válka o talenty. Nejsou lidi.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Petr Borkovec, Partners

Partners banka se rozjede do půl roku. Klientům umožní výběr vlastního poradce. Bude to takový bankovní Tinder, říká Borkovec

Přečíst článek
Petr Borkovec, Partners

Še(s)tři, še(s)tři je heslo i kód nové české banky. Borkovec dotáhl bankovní licenci

Přečíst článek
Petr Borkovec, zakladatel a manažer ve finančně-poradenské společnosti Partners

Partners Banka ještě letos odstartuje, věří Borkovec. Záleží ale na ČNB

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme