Reklama

V Česku i ve světě zkolaboval WhatsApp, potíže hlásily desítky tisíc lidí

WhatsApp logo, ilustrační foto
Pixabay
Dušan Kütner
duk

Uživatelé po celém světě včetně Česká ráno a dopoledne zaznamenali výpadek služeb komunikační aplikace WhatsApp. Podle služby Downdetector, která sleduje hlášení o výpadcích, začali lidé hlásit problémy kolem 9:00 středoevropského času, uvedla agentura Reuters. Před polednem firma ohlásila, že problém vyřešila. Důvody výpadku neuvedla.

Reklama

WhatsApp, služba pro rychlé zasílání zpráv, kterou vlastní Meta Platforms, utrpěla rozsáhlý výpadek a desítky tisíc uživatelů nahlásily problémy, uvedla agentura Bloomberg. Výpadek včetně nemožnosti posílat zprávy nebo se připojit k serveru hlásilo téměř 70 tisíc uživatelů, ukázala data z Down Detector. Týká se to uživatelů ve Spojeném království, Indii, Spojených arabských emirátech, Hongkongu i Česku.

„Víme, že lidé měli dnes problémy s odesíláním zpráv na WhatsAppu," uvedl mluvčí Mety v e-mailovém prohlášení. „Problém jsme vyřešili a omlouváme se za případné nepříjemnosti," dodal. 

Facebook se přejmenuje. Bude z něj Meta. Změní i logo na symbol nekonečna.

A je to tady. Zuckerbergova Meta sníží náklady o deset procent, bude propouštět

Americká internetová společnost Meta hodlá v příštích měsících snížit náklady minimálně o deset procent, mimo jiné prostřednictvím redukce počtu zaměstnanců. S odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku o tom informoval ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

Společnost již dopoledne prohlásila, že si „uvědomuje, že někteří lidé mají v současné době potíže s odesíláním zpráv" a pracuje na obnovení služby pro všechny.

Kolaps následuje po rozsáhlém přerušení služeb ve službách společnosti před rokem, které vedlo k nárůstu uživatelů ze strany konkurentů, jako jsou komunikační sítě Signal a Telegram.

logo Instagramu

Instagram špatně chrání data teenagerů, má zaplatit obří pokutu

Irské úřady nařídily americké sociální síti Instagram zaplatit v přepočtu téměř 10miliardovou pokutu. Důvod? Platforma nedostatečně chrání soukromí nezletilých.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme