Reklama

Twisto posílí manažer obchodního rozvoje Jan Hanzlík

Nový business development manager fintech společnosti Twisto Jan Hanzlík
Twisto, se svolením společnosti
Dušan Kütner
duk

Český fintech startup Twisto pokračuje v posilování svého managementu. V červnu oznámil příchod nového marketingového ředitele Pavla Ratha, nyní posiluje také svůj business development. Z lídra v platebních službách ComGate Payments přilákal business development managera Jana Hanzlíka (45). Ten bude mít na starosti rozšiřování partnerské sítě Twisto a asistenci českým e-commerce firmám v zahraniční expanzi skrze služby BNPL (z anglického „buy now, pay later“), umožňující pozdější platbu za nákup.

Reklama

Hanzlík působil přes deset let ve společnosti ComGate Payments, která se řadí mezi lídry v oblasti online a offline platebních služeb jak v Česku, tak na Slovensku. Po dobu svého působení tam zastával roli business development managera a aktivně přispěl k rozvoji plateb platebními kartami online, lokálních platebních služeb a rozšíření akceptace platebních karet na trzích na Slovensku a v Polsku.

„Vzhledem ke svému dlouhodobému působení v platebním sektoru přináší do Twista rozsáhlé zkušenosti z prostředí e-commerce a platebních karet a hluboké porozumění platebním trhům v zemích střední Evropy,“ uvedla obchodní ředitelka Twista Renata Salata.

Daniel Kurucz, Alstom

Výrobce vlaků Alstom povede v Česku bývalý šéf Českých drah Kurucz

Novým výkonným ředitelem společnosti Alstom v České republice a na Slovensku se stal bývalý šéf Českých drah Daniel Kurucz. V podniku, který je výrobcem kolejových vozidel, bude zodpovědný za novou organizaci francouzské nadnárodní společnosti v Česku. Ta zde chce dál rozvíjet své aktivity.

Přečíst článek

Twisto přišlo na trh v roce 2013 s odloženou platbou v e-shopech. Od té doby nabídlo další produkty. V roce 2016 začalo vydávat platební karty k nákupu v kamenných obchodech, v roce 2018 vstoupilo do Polska a v roce 2019 bylo mezi prvními, kdo podporoval platby přes Google a Apple Pay. Twisto účet, hlavní produkt společnosti, nyní využívá přes 200 tisíc zákazníků.

Letos do Twista vstoupila australská firma Zip. Společnost z Austrálie si tím otevřela přístup na 27 evropských trhů. Podle dřívějších informací Australané při letošní květnové transakci zaplatili 140 milionů australských dolarů (2,3 miliardy korun). Obchod byl dokončen v listopadu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Novým prezidentem Světové banky (SB) se stane americký podnikatel indického původu Ajay Banga (63).

Šéfem Světové banky (SB) se stane sikh Ajay Banga. Bude řešit klimatické změny a další globální krize

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme