Reklama

Trinity Bank dál zvyšuje úroky na spoření. Nově nabízí zhodnocení 2,58 procenta ročně

Trinity Bank, Radomír Lapčík
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Trinity Bank již popáté v průběhu tohoto podzimu zvyšuje úrokovou sazbu na spořicím účtu. Nově spoření klientů zhodnotí sazbou 2,58 procenta ročně.

Reklama

Sazba 2,58 procenta ročně platí pro stávající i nově založené spořicí účty, a to bez omezení výše vkladu i dalších jiných podmínek. Podle banky tak jde o nejvýhodnější sazbu na spořicím účtu na trhu. Trinity  dále uvedla, že plánuje v následujících dnech zvyšování sazeb i v rámci dalších svých vkladových a investičních produktů. 

Trinity Bank kontinuálně roste, zájem klientů o její služby je enormní, což potvrzují i finanční výsledky banky. Rok 2020 byl pro Trinity Bank nejúspěšnějším rokem v historii se ziskem přesahujícím hranici 75 milionů korun před zdaněním. V roce 2021 rostoucí trend ziskovosti pokračuje. Za letošní tři čtvrtletí Trinity vykázala zisk před zdaněním 149 milionů korun, což je dvojnásobek zisku za celý rok 2020. Na dynamice ziskovosti banky se podílí především růst bilanční sumy, poskytnutých úvěrů, kapitálu i depozit. 

Igor Mesenský, šéf M&A v KPMG

Igor Mesenský: Trh přeje prodávajícím. S čímkoli vyjdeme, máme desítky zájemců

Na trhu fúzí a akvizic, tedy prodejů firem, je letos živo. Zájemců je dostatek, trh je prodávajících, říká šéf fúzí a akvizic KPMG Igor Mesenský. Hodně nakupují bohatí Češi skrze family office či fondy kvalifikovaných investorů. Atraktivní jsou výrobci stavebních materiálů, sklady a výrobní firmy. Chladnější zájem je o automotive, hotely a kancelářské budovy.

Přečíst článek

Hlavními pilíři banky, která letos oslaví 25 let od založení, jsou financování nemovitostí a developerských projektů a dlouhodobé zhodnocení peněz v rámci spořicích a vkladových účtů. Banka dříve byla záložnou Moravský Peněžní Ústav. Společnost byla založená v roce 1996 zlínským podnikatelem Radomírem Lapčíkem, který je také investorem internetového deníku newstream.cz. Společnost patřila mezi největší spořitelní družstva v ČR. Bankovní licenci společnost dostala od České národní banky v polovině prosince 2018, následně se přejmenovala na Trinity Bank.

Petr Borkovec, zakladatel a manažer ve finančně-poradenské společnosti Partners

Borkovec z Partners: Ekonomika bude za rok k nepoznání. Pandemii neustojí

Češi jsou naivní a impulzivní investoři. A k tomu mají krátkou paměť, míní Petr Borkovec, zakladatel Partners, jedné z nejsilnějších finančně-poradenských firem na trhu. Jinak si totiž nedovede vysvětlit, proč dávají ohromné peníze do všeho možného, včetně kryptoměn, junk dluhopisů či kvazifondů. „Musíme se připravit se na to, že za rok nebude nic jako dřív,“ varuje finančník, který usiluje o získání bankovní licence.

Přečíst článek

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

SAB Finance míří k rekordnímu zisku, výsledky za třetí kvartál to potvrzují

Rok 2021 je pro SAB Finance podnikatele Radomíra Lapčíka extrémně úspěšným. Letošní třetí čtvrtletí se stalo nejvýnosnějším kvartálem v historii firmy s výnosy téměř 85 milionů korun. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme