Reklama

TikTok připravil Google o prvenství. Je nejnavštěvovanější stránkou světa

TikTok
Pixabay

Čínská platforma pro sdílení krátkých videí TikTok překonala hranici miliardy aktivních uživatelů měsíčně. Stala se tak nejnavštěvovanější internetovou stránkou na světě. Vyplývá to y údajů americké společnosti Cloudflare.

Reklama

TikTok generuje na svých stránkách větší návštěvnost než všechny služby Googlu dohromady, tedy internetový vyhledávač, mapy, překlady, zprávy, letenky a fotografie. Je to poprvé, co se společnost ByteDance, majitel TikToku, dostala na první místo žebříčku. Platforma pro sdílení videí si proti loňskému roku polepšila o šest příček. Na třetím místě za Googlem je Facebook, následuje Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter a WhatsApp.

Reddit, logo, ilustrační foto

Reddit chystá vstup na americkou burzu

Provozovatel sociální sítě Reddit míří na burzu. Společnost prozradila, že začala podnikat kroky vedoucí k IPO, ale „počet akcií ani jejich cena zatím nebyla stanovena“. Hodnota Redditu byla v letošním roce odhadována na 10 miliard dolarů. Reddit nicméně v posledních měsících čelí časté kritice za „toxický obsah“.

Přečíst článek

Popularita TikToku se stupňovala postupně, poprvé měl nejvyšší denní návštěvnost 17. února. Několikrát porazil Google i v dalších měsících. Symbolicky vyhrál podle společnosti Cloudflare v závěru listopadu, kdy TikTok vyhledalo nejvíce uživatelů na Díkůvzdání a hned o den později na velký výprodejový den známý jako Černý pátek (Black Friday).

Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Nejen zlý Brusel. Google žalují i domovské Spojené státy

Skupina států USA vedená Texasem předložila upravenou žalobu na americkou internetovou společnost Google. Viní podnik, že využívá nátlakové praktiky a porušuje antimonopolní zákony, aby upevnil své dominantní postavení v oblasti digitální reklamy.

Přečíst článek

Během jediného dne v roce, 2. února, byl nejnavštěvovanější stránkou YouTube. Důvodem bylo video barmské cvičitelky aerobiku, která na pozadí svého videa nevědomky zachytila vojenský převrat v zemi. Video se začalo velmi rychle šířit a stalo se základem pro memes a zajistilo tak YouTube na jediný den prvenství, píše Cloudflare.

Facebook se přejmenuje na Meta

Analýza: Facebook se mění v Meta. Co to přinese českému trhu?

Facebook mění jméno na Meta a chce ještě více urychlit transformaci společnosti v plně digitální, či dokonce virtuální svět. Pokud to udělá špatně, v Česku může přijít o dosavadní výlučné postavení.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme