Reklama

Tesla zvažuje převzetí těžaře kovů Sigma Lithium

Tesla, ilustační foto
Pixabay
 ČTK

Americký výrobce elektromobilů Tesla uvažuje o převzetí společnosti Sigma Lithium, která se zabývá těžbou kovů potřebných pro baterie. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Akcie firmy Sigma Lithium na zprávu reagovaly silným růstem.

Reklama

Největší akcionář společnosti Sigma Lithium podle zdrojů zkoumá možnost prodeje podniku a zjišťuje zájem ze strany těžařských firem a automobilek, napsala agentura Bloomberg.

Současný přechod automobilového průmyslu k elektromobilům výrazně zvyšuje poptávku po kovech potřebných pro baterie. Automobilky se proto snaží expandovat do těžařského průmyslu, aby si dodávky těchto kovů zabezpečily. Největší americká automobilka General Motors například minulý měsíc koupila podíl v těžařské firmě Lithium Americas.

Tesla, v jejímž čele stojí miliardář Elon Musk, je největším výrobcem elektromobilů na světě. V loňském roce dodala zákazníkům 1,31 milionu vozů, což představovalo meziroční nárůst o 40 procent.

Šéf automobilky Tesla Elon Musk

Musk prodal loni akcie Tesly za miliardy, další dal na charitu. A zbytek si už nechám, prohlásil

Ještě nedávno nejbohatší obyvatel zeměkoule Elon Musk loni věnoval na charitu akcie Tesly v hodnotě 1,9 miliardy dolarů. V uplynulém roce také prodal akcie prestižní automobilky za 23 miliard dolarů. V blízké budoucnosti se už jich ale zbavovat nehodlá, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Čínská společnost BYD, která je největším výrobcem elektromobilů na světě, plánuje investovat v Číně 1,2 miliardy dolarů.

Konkurent Tesly v Číně postaví obří závod na baterie za miliardu dolarů

Čínská společnost BYD, která je největším výrobcem elektromobilů na světě, plánuje investovat v Číně 1,2 miliardy dolarů (26,6 miliardy korun) do výstavby nového závodu na baterie pro elektromobily. S odvoláním na dokumentaci o posouzení vlivu na životní prostředí to uvedla agentura Reuters. Kapacita závodu v čínském městě Čeng-čou má činit 40 gigawatthodin.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme