Reklama

Švédský Heimstaden působící i v Česku investoval do bydlení nejvíc na světě

Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.
ČTK

Švédský poskytovatel nájemního bydlení Heimstaden Bostad se letos stal největším světovým investorem do nemovitostí. Celkem do realit vložil přes 144 miliard švédských korun (351 miliard korun). Společnost je největší poskytovatel nájemního bydlení v Česku.

Reklama

Zároveň se firma v roce 2021 stala druhým největším evropským soukromým vlastníkem rezidenčních nemovitostí s hodnotou portfolia 290 miliard švédských korun. Letošek Heimstaden završila nákupem 30 tisíc bytových jednotek od konkurenčního podniku Akelius Residential Properties v Německu, Dánsku a Švédsku za 92,5 miliardy švédských korun, což byla druhá největší evropská realitní transakce v historii.

Výstavba bytů v Česku

Cesta z bytové krize? Vede přes rychlejší stavební řízení, míní čeští developeři

Přepracování stavebního zákona je jednou z priorit nové vlády. Po zefektivnění stavebního řízení volají i tuzemští developeři. Jen tak se vyřeší současná bytová krize a otázka nedostupného bydlení, odpovídají zástupci předních developerských společností v anketě Newstreamu.

Přečíst článek

Největší letošní realitní transakcí v Evropě se stala fúze německé realitní společnosti Vonovia a konkurenční firmy Deutsche Wohnen. Vonovia byla největším bytovým koncernem v Německu. Deutsche Wohnen představoval největšího hráče v soukromém nájemním bydlení v Berlíně.

Heimstaden v Česku působí od loňského ledna, kdy koupila společnost s tehdejším názvem Residomo, která v Moravskoslezském kraji vlastní více než 42,5 tisíce bytů, převážně po firmě OKD. Letos v červnu pak firma vstoupila na pražský trh s nájemními byty, když koupila od developerské firmy Finep 169 bytů pro nájemní bydlení v projektu Pergamenka v pražských Holešovicích.

ruleta, investiční sázky

Investujte do firem a nemovitostí, vyhněte se zlatu, radí čeští superbohatí

Stavební pozemky, start-upy, rezidenční nemovitosti a akcie. To jsou horké investiční sázky českých a slovenských dolarových milionářů, tedy lidí s disponibilním majetkem převyšujícím 22 milionů korun. Superbohatí s ohledem na narůstající inflaci radí zařadit do portfolia pružnější aktiva, která dokážou znehodnocení lépe odolávat, uvádí zpráva Wealth Report 2021, za níž stojí J&T Banka. Naopak dříve tradiční zlato je v současné době pro majetné investičním propadákem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Česká spořitelna pokračuje v rozšiřování nájemního bydlení. Kupuje od Finepu 220 bytů

Česká spořitelna pokračuje v rozšiřování nájemního bydlení. Kupuje od Finepu 220 bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme