Reklama

SUV značky Morris Garages jsou k dostání už i v Česku. Nabízet je bude 26 prodejců

MG
AIMHO'S REBELLION 8490s / Creative Commons / CC BY-SA 4.0
 ČTK

Na český trh vstoupila čínská automobilová značka s britskými kořeny Morris Garages (MG).

Reklama

Dva modely od MG v podobě malého a středně velkého SUV bude nabízet celkem 26 prodejců, uvedl to generální ředitel MG Motor pro ČR a SR Kamil Šilhavý.

Značka Morris Garages (MG) s britskými kořeny se podle něj prodává na zhruba deseti trzích západní Evropy s tržním podílem kolem dvou procent. Vozy MG vznikají v návrhářských centrech v Šanghaji ve spolupráci se studiem pokročilého designu v Londýně. Vyrábějí se v Číně.

Model Polestar 1 na autosalonu v Ženevě v roce 2018.

Výrobce elektromobilů Polestar na burze neoslnil. Je to varováním pro Teslu a spol.

Nejnovější společností vyrábějící elektromobily, která vstoupila na burzu, se v pátek stal švédský Polestar. Jenže po počátečním nárůstu v první den obchodování o 16 procent klesla hned v pondělí cena zpět o 15 procent. Vlažné přijetí jednoho z vážných konkurentů Tesly je tak varováním pro výrobce aut s elektrickým pohonem, neboť podle expertů je trh s elektromobily nadhodnocený a pád ceny akcií zaznamenávají i další relativně noví výrobci uvedení na burze, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

„Věříme, že nabídka kombinující velmi kvalitní produkt se skvělou výbavou bude to pravé pro české i slovenské zákazníky. Dobrá cena jen podtrhuje náš záměr prosadit se rychle na obou trzích. Navíc očekávaný příchod dalších modelů včetně těch plně elektrických začátkem příštího roku je příslibem dynamického rozvoje značky v našem regionu,” dodal Šilhavý.

Malé SUV pod označením ZS je v současnosti obchodně nejúspěšnějším modelem firmy. Jeho cena začíná na 424 900 korun. K pohonu slouží dva zážehové motory o objemu 1,1 a 1,5 litru a v nabídce je i elektrická verze s dojezdem až 440 kilometrů. Větší model EHS disponuje přeplňovaným čtyřválcem o výkonu 119 kW nebo hybridní hnací jednotkou, která nabízí systémový výkon 190 kW. UCena začíná na 887 tísících. 

Mateřskou společností MG je SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation). SAIC je sedmou největší automobilkou světa a je prvním a současně největším automobilovým koncernem v Číně s ročními prodeji přes sedm milionů vozů. SAIC má například společný podnik s koncernem Volkswagen.

Elon Musk

Musk: Továrny Tesly v Austinu i u Berlína jsou jen dvě velké černé díry na peníze

Dvě továrny Tesly na dvou kontinentech letos s velkou pompou spustily provoz, vzduchem létaly konfety a zářivé úsměvy Elona Muska nebraly konce. A střih. Pár měsíců poté šéf automobilky a nejbohatší člověk planety o fabrikách v Austinu a u Berlína prohlašuje, že jsou jen gigantickými kamny na spalování peněz. Důvod? Závody kvůli výpadku dodávek komponentů téměř nevyrábějí, píše CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme