Reklama

Sotio ze skupiny PPF bude testovat lék na rakovinu s americkým gigantem Merck

Farmakologie, ilustrační foto
Teva
Petra Jansová
pej

Biotechnologická společnost Sotio Biotech patřící skupině PPF uzavřela smlouvu o spolupráci na klinickém vývoji protinádorového přípravku SOT101 se společností Merck.

Reklama

Podle smlouvy bude Sotio ve fázi klinické studie hodnotit účinnost a bezpečnost přípravku SOT101 v kombinaci s přípravkem Keytruda od firmy Merck u pacientů s vybranými pokročilými nádory. Do studie, která začne v první polovině příštího roku, bude zařazeno až 300 pacientů s karcinomy plic, kůže, tlustého střeva, jater, prostaty, či vaječníků z USA a vybraných evropských zemí.

Laboratoř, ilustrační foto

Sotio dostalo od PPF sedm miliard. Půjdou na vývoj léčby nádorů

Firma Sotio Biotech získala od skupiny PPF 280 milionů eur (7,1 miliardy korun) na další vývoj nových metod léčby nádorových onemocnění. Půjde o rozšíření a rozvoj produktového portfolia, včetně hlavního vyvíjeného přípravku SOT101, spuštění čtyř nových klinických studií a další vývoj do konce roku 2023.

Přečíst článek

„SOT101 v kombinaci s přípravkem Keytruda prokázal slibná klinická data v rámci probíhající klinické studie fáze I, AURELIO-03,“ uvedl Radek Špíšek, generální ředitel společnosti Sotio. 

Lék proti nádorům

SOT101 je přípravek, který stimuluje imunitní systém tak, že aktivuje bílé krvinky, aby zabíjely nádorové buňky. V imunoonkologii jde o nadějnou terapeutickou látku, která se navíc dobře kombinuje se zavedenými onkologickými léky.

Na začátku prosince získala firma Sotio Biotech od skupiny PPF 280 milionů eur (7,1 miliardy korun) na další vývoj nových metod léčby nádorových onemocnění.

Merck je jednou z největších a nejstarších farmaceutických firem na světě.

Peníze, ilustrační foto

Analytici: Inflace v listopadu překonala šest procent. Zdražilo téměř vše

Meziroční inflace v listopadu podle odhadu analytiků stoupla z říjnových 5,8 procenta v průměru na 6,2 procenta. Zdražení podle nich nastalo v téměř všech segmentech, nejistý je ale vliv růstu cen energií. Oficiální data zveřejní Český statistický úřad v pátek.

Přečíst článek

PPF

PPF může začít vytěsňovat akcionáře O2, má souhlas ČNB

Česká národní banka schválila odkup akcií O2 skupinou PPF za 270 korun za kus, oznámila PPF. Akcie O2 v návaznosti na oznámení během rána posílily o více než dvě procenta až na schválenou výkupní cenu. Později ustoupily pod tuto hranici.

Přečíst článek


 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme