Reklama

Slevomat covidu odolal. Zachránily ho letní pobyty

Slevomat, ilustrační foto
Pixabay
Veronika Kudrnová
vku

Největší český cestovní a zážitkový portál Slevomat loni i přes pokračující covidová omezení zaznamenal mírné zotavení. Tržby firmy se vyšvihly nad 1,84 miliardy korun, meziročně jsou o tři procenta výš, ale stále téměř o 40 procent níž než v posledním předcovidovém roce 2019. Přes dramatický propad poptávky v první polovině roku tržby táhl skokový růst v létě a předvánoční sezoně. 

Reklama

„Pandemie působila jako svého druhou dvousečná zbraň. V první polovině loňského roku nebylo možné cestovat, tvrdý lockdown omezil i pohyb mezi okresy, což byznys tvrdě zasáhlo. Nicméně tato situace posléze pomohla k tomu, že po rozvolnění poptávka po cestování a zážitcích dramaticky stoupla. Navíc Češi ve velkém zůstávali v tuzemsku, šlo zejména o rodiny s dětmi, pro které bylo cestování do zahraničí náročnější,” přiblížil šéf Slevomatu Ladislav Veselý.

V konkrétních číslech to znamená že Slevomat v rámci segmentu cestování rostl meziročně v průměru o 11 procent. Jen v tuzemsku firma prodala více než 200 tisíc pobytů pro přibližně 400 tisíc zákazníků. V průměru Češi na Slevomatu utratili za pobyt 5000 korun.

Letní sezona byla pro Slevomat vůbec nejlepší v jedenáctileté historii firmy. Jen během období červen až září firma utržila 750 milionů korun. 

Pohled na Zemi z oběžné dráhy, v tomto případě z Mezinárodní kosmické stanice. Takový si na vlastní oči mohou vychutnat kosmičtí turisté.

Chcete letět jako turisté do vesmíru? Co můžete čekat, a co určitě ne

Třídenní kosmický let, při němž se nyní na oběžnou dráhu Země dostali čtyři američtí civilisté, kteří nejsou profesionálními astronauty, popisují média jako milník v dějinách turistických letů do vesmíru, které se tím zase přiblížily veřejnosti. Co tedy můžete, ale co nesmíte čekat, pokud o takovém letu taky sníte? Překážkou paradoxně nemusejí být peníze, ty může zaplatit někdo jiný...

Přečíst článek

Pomáhaly silné Vánoce

V předvánočním období byla poptávka na Slevomatu o 54 procent vyšší ve srovnání s rokem 2020. Nejžádanější byly zážitky a kosmetické a relaxační procedury.

„Hlavními tahouny byly výstavy a muzea jako například pražské Muzeum fantastických iluzí, plavby lodí po Vltavě, masáže a wellness. Tyto zážitky rostly v hlavní sezoně dokonce několikanásobně,” uvedl Veselý. 

Za zážitky lidé loni utratili v hlavní sezoně v průměru 3692 korun, proti stejnému období předcovidového roku 2019 to bylo o 58 procent více.

Slevomat vznikl v roce 2010. Podle informací na webu má více než čtyři miliony registrovaných zákazníků.

Pražským hotelům chybí zahraniční turisté.

Pražské hotely zlevňují, v regionech pobyt naopak zdražil

Průměrná cena pobytů v hotelech v Praze vlivem koronavirové krize podle rezervačních a prodejních portálů, druhým rokem klesá. Stále v ní totiž chybějí zahraniční turisté.

Přečíst článek

Praha

Cestovní ruch nejvíce utrpěl v Praze. Nedojeli Číňani

Turistický ruch v Česku vykázal v letošním druhém čtvrtletí známky zotavení, ovšem jen v meziročním porovnání. Ve srovnání s druhým čtvrtletím předpadnemického roku 2019 je turistický ruch v ČR stále v těžké křeči.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vlak je sestaven z motorové lokomotivy "Zamračená" řady T 478.1 a klasických kupátkových vozů zachovaných v původním provedení

Jak na víkend k Mácháči? Nejlépe vlakem. Je to za pár korun a bez starostí s parkováním

Přečíst článek
Letadlo Cessna Citation Longitude

Ráj pro fanoušky letectví. Jak se cestuje private jetem Cessna Citation Longitude za stamiliony?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme