Reklama

Škoda Group ovládla belgického výrobce systémů pro autonomní mobilitu

Škoda Group ovládla belgického výrobce systémů pro autonomní mobilitu
ČTK
 ČTK

Plzeňská skupina Škoda Group ovládla belgickou společnosti The Signalling Company, která se zabývá vývojem digitálního bezpečnostního softwaru a zabezpečovacích systémů pro železniční provozovatele. Cena transakce zůstala tajná.

Reklama

Škoda Group, dříve Škoda Transportation, koupila podíl 93,9 procenta v belgické společnosti The Signalling Company. Akvizice je součástí strategie plzeňské skupiny expandovat do moderních systémů mobility. Belgická společnost navrhuje bezpečnostní software, který odpovídá současným standardům evropského vlakového zabezpečovacího systému ETCS a je použitelný i v autonomní mobilitě, uvedl Jan Švehla, mluvčí Škody Group ze skupiny PPF. Hodnotu obchodu nekomentoval. 

Většinový podíl bude vlastnit Škoda Group, zbývajících 6,1 procenta zůstává ve vlastnictví dvou jednatelů společnosti Stanislase Pinteho a Frederica Du Jardina. Začátkem tohoto roku skupina Škoda Group převzala rakouská provozní aktiva od Molinari Rail, která se zabývá technickým inženýrstvím a projektováním.

Škoda Group

Škoda Group se rozkročí do Itálie. Založila dceřinku ve Florencii

Největší český výrobce prostředků hromadné dopravy se v Itálii zaměří na vlakovou dopravu i na kolejové prostředky městské dopravy.

Přečíst článek

V partě velkých výrobců

„Rozšíření našeho portfolia o vlastní zabezpečovací řešení, zejména ETCS, je důležité pro úspěch skupiny na evropských trzích, zejména v západní Evropě. Tento sektor má velký potenciál a my se těšíme na vývoj nových řešení, která umožní zvýšení bezpečnosti, efektivity a udržitelnosti železniční dopravy,” uvedl předseda představenstva a generální ředitel Škoda Group Didier Pfleger.

Nová akvizice má zvýšit konkurenceschopnost Škody Group vůči velkým evropským výrobcům vlaků. Skupina bude moci nabízet množství výrobků a služeb železničním provozovatelům v západní Evropě, zejména v Belgii, Německu a Nizozemsku. Firma The Signalling Company nyní například vybavuje systémem ETCS 110 lokomotiv pro největšího soukromého evropského provozovatele nákladní železniční dopravy, společnost Lineas.

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla loni vykázal dvoumiliardový obrat.

Dako-CZ láme rekordy, má dvoumiliardové tržby. Po Indii se chce dostat i do USA

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice loni vykázal rekordní, dvoumiliardový obrat. Navzdory covidové pandemii, výpadkům v dodavatelských řetězcích, válce na Ukrajině a extrémnímu nárůstu cen energií se podařilo firmě, která spadá pod skupinu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada, zdvojnásobit tržby oproti poslednímu předcovidovému roku 2019.

Přečíst článek

Začleněním společnosti s 38 zaměstnanci do skupiny vznikne ve Škodě Group obchodní jednotka Signalling, kterou povede jeden z akcionářů Stanislas Pinte, jenž se stane víceprezidentem skupiny pro Signalling. „Se vstupem velkého a úspěšného partnera do naší společnosti se otevírají další velké možnosti růstu v oblasti signalizace. Díky investici Škoda Group a spojení s tak významným evropským výrobcem kolejových vozidel získáme přístup na evropský trh,” uvedl Pinte.

Škoda Group, zaměstnávající kolem 8000 lidí, vyrábí tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlaky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy. Do výzkumu a vývoje investuje ročně zhruba dvě miliardy korun. Za rok 2021 utržila skupina 15,5 miliardy korun.

Radim Jančura, šéf RegioJet

Radim Jančura: Autobusy a vlaky od příštího roku zdraží o deset až patnáct procent

Nejvíc nyní Radima Jančuru, majitele žlutých autobusů a žlutých vlaků, baví gastro. Koupil už druhý hotel v rakouských Alpách, a jak říká, chce vybudovat novou úroveň gastronomických služeb. Je to poněkud nečekaný posun, protože jeho hlavním byznysem je doprava. Dlouho sváděl souboj s Českými drahami i s jinými dopravci. Nakonec se mu povedlo vybudovat nejsilnější soukromou dopravní firmu v Česku. Dál ji rozvíjí, je kritický k vládě, ale do jeho srdce se zasekl restaurační byznys.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme