Reklama

Sazce loni stoupl zisk o třetinu, vyrobila 250 milionářů

Sazka, ilustrační foto
Sazka, se svolením
 ČTK

Čistý zisk loterijní společnosti Sazka loni meziročně stoupl o 30,5 procenta na 1,62 miliardy korun. Výnosy společnosti pod novým vedením Aleše Veselého, který před rokem v lednu nahradil ve funkci generálního ředitele Roberta Chvátala, vzrostly o 24,4 procenta na 10,9 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Reklama

Celková výše vsazených částek byla 25,9 miliardy korun. Sazka v minulém roce vyplatila 62 milionů různých výher a milionářem se stalo 250 sázejících. Nejvyšší částku 250,2 milionu korun vyhrál sázející v loterii Sportka.

Karel Komárek

Komárek buduje loterijní impérium. Za miliardu přikoupil podíl v řecké Kaizen Gaming

Miliardář Karel Komárek posiluje v loterijním byznyse. Prostřednictvím společnosti Alwyn přikoupil víc než třetinový podíl v řecké Kaizen Gaming. Stálo ho to víc než miliardu korun.

Přečíst článek

V roce 2021 vzrostly výnosy oproti roku 2020 ve všech herních vertikálách. Vzrostl také podíl sázek uzavřených na internetu. V loteriích se nejvíce dařilo Sportce a tištěným losům, v online sázení je růst způsoben elektronickými losy a Sazka hrami,“ uvedla firma ve výroční zprávě.

Stát na daních získal miliardy

„S růstem zisku společnosti je spojen i výrazný nárůst odvodů do státní poklady. Prostřednictvím loterijní daně a daně z příjmu Sazka za rok 2021 odvedla více než 4,5 miliardy korun," uvedla Sazka.

Firma měla loni oprávnění provozovat devět číselných loterií se současným provozem na prodejních místech a na internetu, z toho jednu mezinárodně sdílenou. Dále šlo o pět doplňkových loterií, jednu číselnou loterii pouze na prodejních místech a jednu číselnou loterii pouze na internetu, 79 okamžitých loterií (stíracích losů) na prodejních místech a 69 okamžitých loterií na internetu.

Karel Komárek

Komárek bude rozdávat štěstí Britům. Získal licenci na britskou Národní loterii

Komárkova společnost Allwyn Entertainment bude britskou Národní loterii provozovat od roku 2024 po dobu deseti let, oznámila firma.

Přečíst článek

Nově minulý rok spustila loterii Extra Renta, která nabízí hlavní výhru 100 tisíc korun měsíčně na 20 let. Společnost obnovila značku Tutovka, pod kterou poskytuje balíček stíracích losů.

Sazka je nejstarší loterijní společnost v Česku s podílem více než 90 procent na trhu loterií a podobných her. Hlavními produkty jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, která působí v 11 zemích. Na konci loňského roku ve firmě pracovalo 488 zaměstnanců, meziročně o 41 více.

Karel Komárek

Komárkova americká sázkovka míří na newyorskou burzu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn Entertainment, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, vstoupí na akciovou burzu v New Yorku prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings Corp. (CRHC). Hodnota sloučené společnosti má činit zhruba 9,3 miliardy dolarů (téměř 200 miliard korun). Oznámila to společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme