Reklama

Sapeli má za sebou rekordní pololetí. Pomohlo zahraničí i sázka na kvalitní design

Obchodní ředitel Marek Sedlák
Se svolením Sapeli
Petra Jansová
pej

Tržby výrobce interiérových dveří značky Sapeli v letošním prvním pololetí stouply o 30 procent na 618 milionů korun. Táhl je především export.

Reklama

Provozní zisk firmy Sapeli dosáhl 38 milionů korun, což představuje více než padesátiprocentní meziroční nárůst. V daném období firma vyrobila 151 tisíc dveří, což je o 15 procent více než ve stejném období loni. 

„Ve vyšších tržbách se ale jednoznačně projevil i další posun našich zákazníků k dražším výrobkům, prémiovějšímu portfoliu a dále i růst v developerských projektech i u koncových zákazníků, kteří mají chuť investovat do rekonstrukcí i dokončování staveb,“ okomentoval výsledky Marek Sedlák, obchodní ředitel společnosti Sapeli.

Majitel holdingu EPH Daniel Křetínský

Křetínský chce utéct před mimořádnou daní do zahraničí

Miliardář Daniel Křetínský přesune svou společnost EP Commodities, která se zabývá obchodem s energetickými surovinami, z Česka do zahraničí. Udělá to kvůli tomu, že se na firmu vztahuje daň z mimořádných zisků, kterou v pátek schválila Sněmovna. Jenže utíkat se mu nebude lehce - řada zahraničních států má podobnou daň také.

Přečíst článek

Sapeli letos trhne další rekord

Za celý loňský rok přesáhly tržby Sapeli miliardu korun, což byl nejlepší výsledek v historii společnosti. Letošní čísla by měla být ještě o 15 procent vyšší. 

Rychleji v prvním pololetí rostly tržby v zahraničí. Tržby z exportu, který se na celkových číslech podílí zhruba 13 procenty, se meziročně zvýšily dokonce o 40 procent. Sapeli vyváží na Slovensko a Maltu, dále do Německa, Rakouska, ale také například Bulharska, Rumunska, Francie, Polska, Švýcarska nebo Kanady.  

Elektromobil, ilustační foto

Prodej e-aut v Česku roste. V provozu jich je již téměř 14 tisíc

Prodej osobních elektromobilů v Česku za letošní tři čtvrtletí meziročně vzrostl o 89 procent na 3887. Zhruba tři čtvrtiny z nich tvořila nová vozidla, zbytek připadl na ojetá. Podíl prodejů nových osobních elektromobilů na registracích všech osobních aut v Česku činil dvě procenta, což Česko řadí na předposlední místo v EU. Poslední je Slovensko. Uvedlo to Centrum dopravního výzkumu (CDV).

Přečíst článek

Faktorů, proč se jihlavské značce v zahraničí daří, je přitom podle Marka Sedláka vícero. „Změnili jsme strategii, nesnažíme se uspět cenou, ale nabízíme výrobky s vyšší přidanou hodnotou, jako jsou atypické dveře, designové či skleněné. Naší výhodou je poměr ceny a kvality v těchto produktových kategoriích,“ shrnul Sedlák. 

Americká společnost Airbnb zprostředkovává ubytování v soukromí.

Airbnb vydělala za tři měsíce miliardu dolarů, její akcie přesto klesly

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, zveřejnila horší než očekávaný výhled na závěrečný kvartál a její akcie proto po úterním uzavření burzy oslabily. Zisk ve třetím čtvrtletí se ale zvýšil o 46 procent na 1,2 miliardy dolarů (29,7 miliardy korun) a překonal odhady analytiků. Firma to uvedla ve svém sdělení.

Přečíst článek

Peking

Čínský trh realit se zhroutil, investoři tratí miliardy

Čínští developeři nezvládají splácet své úvěry a investoři se vzdali naděje, že své peníze někdy ještě uvidí. Některé realitní dluhopisy se prodávají za méně než deset procent hodnoty.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

JPMorgan Chase, sídlo

Rozdílné čtvrtletní výsledky velkých amerických bank. JPMorgan Chase zvýšila zisk

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme