Reklama

„Táta hypoték“ Jan Sadil přechází k udržitelnému byznysu. Bude řídit JRD

Jan Sadil, jemuž se říká „táta hypoték“, bude řídit skupinu pro udržitelný rozvoj JRD
Se svolením JRD
 nst
nst

Někdejší generální ředitel Hypoteční banky a také člen představenstva ČSOB Jan Sadil se od února 2023 stane generálním ředitelem (CEO) skupiny JRD.

Reklama

Jan Sadil působil řadu let na vrcholových pozicích v bankovnictví, byl dlouholetým generálním ředitelem Hypoteční banky a členem představenstva jedné z největších českých bank ČSOB.

JRD Group zastřešuje skupinu firem, které se zabývají udržitelnými obory. Do jejího portfolia patří například udržitelný development, obnovitelné zdroje energie či ekologické nakládání s odpadem.

Jan Sadil

„Táta hypoték“ Jan Sadil odchází z ČSOB. Nahradí ho Martin Jarolím

Dosavadní člen představenstva ČSOB zodpovědný za drobné střadatele Jan Sadil se po vzájemné dohodě rozhodl skupinu k 30. září opustit. Na jeho místo od Nového roku nastoupí Martin Jarolím (na snímku níže).

Přečíst článek

Jan Sadil je výraznou osobností českého byznysu s jedinečnými zkušenostmi. Jsem velmi rád, že přijal naši nabídku a věřím, že se JRD Group bude pod jeho vedením ještě úspěšněji rozvíjet,“ uvedl Jan Řežáb, zakladatel a majitel JRD Group.

Původem stavař, který zakotvil v bankovnictví

Profesní život Jana Sadila je z velké části spjatý s financemi a bankovnictvím, původním vzděláním je však stavař. V bankovním sektoru se pohybuje od roku 1995. Třináct let byl předsedou představenstva a generálním ředitelem Hypoteční banky a od roku 2017 působil v představenstvu ČSOB, kde byl zodpovědný za oblast retailu. Aktivně působí také v dozorčích radách Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a Centra Paraple. Od února 2023 bude působit na pozici CEO JRD Group.

JRD

JRD postaví na Smíchově kanceláře. Doteď stavěla jen rezidenční bydlení

Developerská společnost JRD může začít stavět svoji první administrativní budovu. Projekt na pražském Smíchově dostal stavební povolení.

Přečíst článek

„Propojení udržitelného stavebnictví, obnovitelných energií a environmentálně šetrného zpracování odpadů je směr, který má velký potenciál do budoucna i významný celospolečenský přínos. Ohleduplnost k životnímu prostředí je aktuálně důležitější, než kdykoliv předtím a jsem velmi rád, že se stanu součástí firmy, která bere udržitelnost opravdu vážně,“ uzavírá Jan Sadil.

ruleta, investiční sázky

Investujte do firem a nemovitostí, vyhněte se zlatu, radí čeští superbohatí

Stavební pozemky, start-upy, rezidenční nemovitosti a akcie. To jsou horké investiční sázky českých a slovenských dolarových milionářů, tedy lidí s disponibilním majetkem převyšujícím 22 milionů korun. Superbohatí s ohledem na narůstající inflaci radí zařadit do portfolia pružnější aktiva, která dokážou znehodnocení lépe odolávat, uvádí zpráva Wealth Report 2021, za níž stojí J&T Banka. Naopak dříve tradiční zlato je v současné době pro majetné investičním propadákem.

Přečíst článek

Kupujeme tisíc nájemních bytů. Je to byznys, ne charita, říká šéf ekonomiky pražského arcibiskupství Jan Balík

Kupujeme tisíc nájemních bytů. Je to byznys, ne charita, říká šéf ekonomiky pražského arcibiskupství

Jan Balík je nyní nejdůležitějším mužem na českém developerském trhu. Zní to poněkud zvláštně. Ví někdo, kdo je Jan Balík? Je to šéf ekonomické sekce pražského arcibiskupství. Pravá ruka pražského arcibiskupa Jana Graubnera. Je to muž, který disponuje miliardami korun, o nichž rozhoduje, kam je vložit. A protože se rozhodl, že je vloží do nemovitostí, do nákupu bytů určených pro nájemní bydlení, developeři mu nyní v uvozovkách zobou z ruky. Jak říká Balík v rozhovoru pro newstream.cz, nejde o charitu. Jde o byznys. Levné nájmy pod církevními křídly nelze čekat.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme