Reklama

Rychlá móda dál táhne. Zisky H&M výrazně rostou

H&M
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

„Prodej v kamenných obchodech se podstatně zvýšil, dál se ale daří také on-line prodeji,“ uvedla generální ředitelka oděvního řetězce H&M Helena Helmerssonová. Podle ní sice problémy a zpoždění v dodavatelském řetězci stále existují, ale postupně se zmírňují.

Reklama

Švédský oděvní řetězec H&M ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšil zisk před zdaněním o 33 procent na 4,78 miliardy švédských korun (11,06 miliardy korun), čímž vysoko překonal odhady. Firma těžila z oživení zájmu zákazníků po koronavirové pandemii. Druhý největší prodejce módního oblečení na světě to uvedl na svém webu. Analytici v anketě společnosti Refinitiv zisk v průměru odhadovali na 3,87 miliardy švédských korun.

Louis Vuitton

Rusové si již luxus nekoupí. Končí tam Louis Vuitton i Gucci

Krátce po vypuknutí konfliktu se luxusní móda a doplňky staly oblíbeným cílem ruských boháčů. Snažili se utratit co nejvíc rublů, než ruská měna spadla o desítky procent.

Přečíst článek

Prodej v kamenných obchodech se podstatně zvýšil, dál se ale daří také on-line prodeji,“ uvedla generální ředitelka firmy Helena Helmerssonová. „Problémy a zpoždění v dodavatelském řetězci stále existují, ale postupně se zmírňují,“ dodala.

Vedení firmy se rozhodlo od 29. června odkupovat vlastní akcie třídy B v celkovém objemu tři miliardy švédských korun. Společnost zrychluje expanzi v Latinské Americe, kde podepsala velké množství nájemních smluv pro nové prodejny.

Červnové tržby v místních měnách by se měly podle dosavadních odhadů meziročně snížit o šest procent. Na vině je především pozastavený prodej v Rusku, na Ukrajině a v Bělorusku.

Virgil Abloh

Zemřel Virgil Abloh. Muž, který vytvořil módu 21. století

Svět módy přišel o jednu z největších ikon současnosti. V pouhých 41 letech podlehl rakovině Virgil Abloh, muž, který proměnil Louise Vuittona. Bernard Arnault, šéf módního impéria, nad skonem šéfdesignéra značky vyjádřil lítost. „Jsem v šoku z této hrozné zprávy,” citovala Arnaulta agentura Reuters.

Přečíst článek

Costa Coffee

Sto milionů pro PPF i kavárny Costa Coffee. Kdo dostal nejvíc od státu kvůli pandemii

Předchozí vláda zvolila plošný model pomoci, který současný kabinet označuje za vyhazování peněz z helikoptéry. "Jde jen o zastírací manévr vlády, která pro podnikatele nic nedělá," kontruje bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme