Reklama

Rezervační platforma Restu končí. Neustála covid

Restu
Se svolením Restu
Petra Jansová

Online rezervační platforma Restu po osmi letech ukončí ke konci roku svoji činnost. Společnost to uvedla na svém webu. 

Reklama

„Podobně jako celé gastro odvětví, i nás tvrdě zasáhla celosvětová pandemie, a to nás přimělo učinit těžké rozhodnutí,“ píše se ve vyjádření společnosti. Detaily redakce newstream.cz zjišťuje.

Platforma Restu funguje osm let. Pomocí webu nebo aplikace svým zákazníkům zajištovala rezervace ve vybraných restauracích. Za dobu její existence ji mělo, jak vyplývá z webových stránek společnosti, využít přes 16 milionů lidí.

David Petřík

Petřík z Together: Gastro scénu čekají velké turbulence. My věříme onlinu

Do gastronomické sítě Together přibyl před třemi týdny další podnik. „Optikou aktuální situace se další restaurace jeví jako šílenství, to uznávám,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz spolumajitel sítě David Petřík. Sektor gastronomie podle něj ještě čekají velké turbulence. V Together se proto víc zaměří na projekt „cloudové kuchyně” Wevar.

Přečíst článek

„Pokud máte vytvořené rezervace pro rok 2022, nemusíte se obávat. Restauracím předáme všechny potřebné informace,“ uvedla dále společnost. 

Systém spolupracoval s desítkami podniků různých gastronomických konceptů, od vegetariánských, přes zahraniční až po finediningové. Například Sia Restaurant, Aureole, Bruxx nebo Les Adelitas.

Co nejvíce restaurací v online prostoru se Restu snaží udržet díky spolupráci s platformou Dish, která dále bude nabízet zákazníkům možnost rezervací.

Restaurace přijdou kvůli zpřísňování na tržbách o dalších pět miliard

Vlivem zpřísnění protipandemických opatření, kdy je ode dneška umožněn vstup do restaurací pouze očkovaným a lidem po covidu, přijdou do konce letoška jejich provozovatelé souhrnně nejspíše o pět miliard korun.

Přečíst článek

„Ve spolupráci se společností Dish se snažíme věnovat maximální úsilí, abychom co nejvíce restaurací udrželi v online prostoru a hostům zůstala možnost jednoduchých rezervací ... z profilů restaurací na Google, webových stránek a ze sociálních sítí,” uvedla společnost. 

V lednu 2019 startup přesel z rukou Mitonu do německé Hospitality.digital, která je dceřinou společností německého Metra, do nějž investuje i miliardářské duo Daniel Křetínský a Partik Tkáč. Za cíl si tehdy dali rychlejší digitalizaci sektoru pohostinství. Restu už v minulosti jednu krizi přestálo, tehdy díky silné podpoře Mitonu. Dva roky omezení a uzávěr během covidu už ale nikoli. 

Pobočka Moneta Money Bank

Aktivistický fond Petrus opět odmítá transakci PPF s Monetou

Nápad na vznik „největší banky s českým kapitálem“ se možná zkomplikuje. Ani vylepšená nabídka na fúzi Monety s Air Bankou a Home Creditem nepřesvědčila rakouského aktivistu - fond chce hlasovat proti sloučení.

Přečíst článek

Playstation 5 od společnosti Sony

Největší hit letošních Vánoc? Playstation 5, akorát jej neseženete

Herní konzole od společnosti Sony je vyprodaná na měsíce dopředu, a když se dostane do nabídky e-shopů, je během sekund pryč. Na sekundárním trhu je cena konzolí podle zjištění redakce Newstream až dvojnásobná proti běžným obchodům.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme