Reklama

Pracujte, odkud chcete. Do kanceláře už vás nikdy nutit nebudeme, oznámila Airbnb zaměstnancům

Airbnb, co-founder and CEO Brian Chesky
ČTK
 ČTK

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, oznámila svým zhruba šesti tisícům zaměstnanců, že mohou už nastálo pracovat na dálku. Informoval o tom list The New York Times (NYT).

Reklama

Svým americkým zaměstnancům firma sdělila, že se mohou přestěhovat kamkoli ve Spojených státech, aniž by se jim snížila mzda.

Airbnb si dříve kladla za cíl dostat zaměstnance zpět do kanceláří letos v září. Podle NYT však není překvapením, že se šéf společnosti Brian Chesky přiklonil k flexibilnějšímu modelu práce. Ve zprávě zaměstnancům připomněl, že zhruba každý pátý zákazník Airbnb využívá ubytování pro práci na dálku. Společnost bude pořádat pravidelná osobní setkání.

Ilustrační foto

Airbnb se oklepalo z pandemie. V zisku je i díky trendu „práce z pláže“

Delší pobyty, dražší nemovitosti a atraktivnější lokality vytáhly čisté zisky americké společnosti Airbnb za poslední čtvrtletí loňského roku k hranici 55 milionů dolarů. Šlo tak o druhý ziskový kvartál za sebou. Navzdory doznívající pandemii a omezení cestování byl rok 2021 nejsilnějším rokem společnosti, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

„Svět se stává flexibilnějším ohledně toho, kde mohou lidé pracovat,“ napsal Chesky. „Vidíme to i v našem vlastním podnikání. Z pandemie bychom se tak rychle nevzpamatovali, kdyby nebylo milionů lidí pracujících z pronájmů Airbnb,“ dodal.

Zhruba deset procent amerických zaměstnanců stále pracuje na dálku, což je o třetinu méně než v květnu 2020, tedy na vrcholu pandemických uzávěr.

Téměř polovina nocí rezervovaných na Airbnb mezi červencem a prosincem byla součástí pobytů trvajících měsíc nebo déle, uvedla společnost. V loňském roce využilo platformu 175.000 lidí k rezervaci pobytů na tři měsíce nebo déle. Airbnb uvedla, že na podporu práce na dálku přidala více než 150 aktualizací, včetně ověření bezdrátového připojení k internetu.

Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Šéf Kiwi Oliver Dlouhý: Každý týden slavíme rekord. Lidé zase začali létat

Teprve čtyřiatřicetiletý šéf a spolumajitel Kiwi.com Oliver Dlouhý prošedivěl. Jeho rychlý způsob života na něm začíná být vidět. Firmu na vyhledávání nejlevnějšího leteckého spojení založil přesně před deseti lety. Stal se shooting star, člověkem, kterého ostatní sledují. Obrat jeho firmy se počítá v desítkách miliard korun. Koruny ale Olivera nezajímají, jeho byznys se sídlem v Brně je globální. Nejúspěšnější český start-up však dostal s covidem těžkou ránu. Lidé zaplatili, ale neletěli. Firma proto musela peníze vracet ze svého. Trvalo jí to, hledala peníze. Letecké společnosti nechtěly peníze za letenky vracet. Nyní je Kiwi zpět. A opět skvěle jede.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme