Reklama

PPF kupuje jihoafrického výrobce katamaránů

PPF kupuje jihoafrického výrobce katamaránů, ilustrační foto
Pxhere
 ČTK

Skupina PPF kupuje jihoafrického výrobce katamaránů Leopard, firmu Robertson and Caine. Uzavření obchodu je součástí její strategie rozvíjet byznys v odvětví rekreačních plavidel, do kterého vstoupila před dvěma lety, kdy vytvořila společný podnik s francouzským výrobcem rekreačních plavidel Groupe Beneteau. Cenu transakce firma neuvedla.

Reklama

Podle PPF jihoafrická firma vyváží své výrobky, tedy plachetnice a motorové katamarány, do celého světa, zejména na americký trh. Skupina vidí v tomto oboru podle svého vyjádření dlouhodobý potenciál růstu hodnoty. „Pronájem rekreačních plavidel pro dovolenou na moři patří k nejrychleji se rozvíjejícím segmentům v rámci celosvětového odvětví cestovního ruchu a volnočasových aktivit,” uvedla.

Firma doplnila, že transakce by měla být vypořádaná v letošním druhém čtvrtletí a podléhá schválení jihoafrických regulátorů.

V létě roku 2021 PPF oznámila vytvoření společného podniku s francouzským výrobcem lodí Groupe Beneteau s cílem vybudovat nového globálního lídra v segmentu pronájmu lodí. Společný podnik, ve kterém má mít PPF podle tehdejších informací 59 procent, měl spojit aktiva charterových společností Dream Yacht a Navigare. První z nich byla založena v roce 2000 na Seychelských ostrovech a po celém světě nabízí k pronájmu přes tisíc lodí. Navigare je o rok mladší a má plavidla kotvící v Evropě, Karibiku nebo v Indickém a Tichém oceánu.

Šéf Bundesbanky: Inflace se bude ještě nějakou dobu držet vysoko. ECB musí přitvrdit

Šéf Bundesbanky: Inflace se bude ještě nějakou dobu držet vysoko. ECB musí přitvrdit

Inflace bude ustupovat jen pomalu a Evropská centrální banka (ECB) by tak měla pokračovat ve svém protiinflačním tažení a dále zvýšit hlavní sazby. Trhy se už nad vyhlídkou vyšších úrokových sazeb v eurozóně zamýšlejí a reagují na vyšší než očekávaná data o vývoji inflace v Německu, Francii i Španělsku. V rozhovoru pro server CNBC to prohlásil prezident Bundesbanky a člen Rady guvernérů Evropské centrální banky Joachim Nagel, který patří mezi „jestřáby“ v ECB.

Přečíst článek

Firma Robertson and Caine má podle PPF více než třicetiletou historii a je předním světovým výrobcem plachetnic a motorových katamaránů střední velikosti pod značkou Leopard. Výrobní závod má v Kapském Městě a její designérský a obchodní tým sídlí v USA, doplnila PPF.

Česká finanční skupina PPF je aktivní ve 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe a investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti po strojírenství. Skupina vlastní aktiva ve výši 40,1 miliardy eur (téměř bilion korun) a k loňskému červnu zaměstnává celosvětově 70 000 lidí.

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Podnikatelka Renáta Kellnerová s rodinou je na 12. místě žebříčku nejbohatších žen na světě, který sestavuje časopis Forbes. Pětapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který tragicky zahynul předloni v březnu, má podle žebříčku majetek za 16,3 miliardy dolarů (přes 372 miliard korun). Celkově se umístila na 100. příčce, a je tak nejvýše ze všech obyvatel Česka.

Přečíst článek

PPF se po Berlusconim stala druhým největším akcionářem mediální ProSieben

PPF se po Berlusconim stala druhým největším akcionářem mediální ProSieben

Skupina PPF získala 9,1 procenta na kapitálu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), jejíž akcie jsou obchodovány na frankfurtské burze. PPF to oznámila v tiskové zprávě. PPF se tímto stává druhým největším akcionářem ProSieben po společnosti MFE italského mediálního magnáta a politika Silvia Berlusconiho.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jeho vize už naplňují jiní

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jaké byly jeho nejslavnější vize a akvizice? Přečtěte si jeho autentické citáty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme