Reklama

Po Penny, Lidlu a Albertu zvýší zaměstnancům platy i Billa

Po Penny, Lidlu a Albertu zvýší zaměstnancům platy i Billa
ČTK
 ČTK

Řetězec Billa od dubna zvýší mzdy všem svým zaměstnancům, a to v průměru o sedm procent. Na provozních pozicích bude nárůst činit přibližně 1900 korun měsíčně, například prodavači budou nově v základu pobírat 25 300 korun, uvedla firma. Platy letos stouply i zaměstnancům dalších potravinových řetězců, jako je Lidl, Penny Market a Albert.

Reklama

Předloni se platy zaměstnancům Billy zvýšily asi o pět procent, v lednu loňského roku přibližně o desetinu, stojí ve zprávě. K dalším benefitům v Bille patří stravenky v hodnotě 100 korun za pracovní směnu nebo příspěvek na penzijní připojištění, informovala firma.

„Uvědomujeme si dopad krize životních nákladů na všechny členy našeho týmu a zvyšujeme investice do mezd našich zaměstnanců,” řekl generální ředitel Billy ČR Liam Casey. Firma na zvýšení mezd vynaloží více než 200 milionů korun ročně navíc.

Platy letos stouply i zaměstnancům dalších potravinových řetězců. Lidl letos navýšil mzdy asistentům prodeje a komplementářům v logistických centrech, a to průměrně o 5,6 procenta. Asistenti prodeje od března v základu pobírají 30 700 korun, v Praze pak 33 300 korun. Nástupní plat komplementáře v logistických centrech vzrostl na 39 467 korun. Lidl také od března zvýšil příspěvek na stravné z 55 korun na 100 korun, uvedla firma.

Takto vypadá Lidl v Litomyšli.

Po Penny zvyšuje mzdy i Lidl. ČNB to může rozhoupat k růstu sazeb

Řetězce jdou kvůli nedostatku zaměstnanců do mzdové války. Penny od ledna přidává 7,5 procenta, v reakci na to pak ke stejnému datu zvyšuje mzdy také Lidl. Nástupní mzda prodavače či prodavačky bude nově více než 30 tisíc korun. Růst mezd v řetězcích přitom může rozpoutat mzdovou spirálu, které se obává i Česká národní banka.

Přečíst článek

Platy pokladním v řetězci Penny od března vzrostly o zhruba 7,5 procenta na 28 tisíc korun měsíčně. O 7,5 procenta stouply mzdy i pracovníkům v logistice a v centrále společnosti. Platy vedoucím prodejen a jejich zástupcům od března stouply o 12,5 procenta. Penny zvýšilo i hodnotu stravenky na den na 100 korun, informovala již dříve firma.

V průměru o desetinu vyšší platy od března pobírají i zaměstnanci Albert. Přilepšili si pokladní, asistenti prodeje, skladníci, pekaři, pracovníci v ovoci a zelenině, manažeři prodejen a jejich zástupci, uvedl v únoru řetězec.

Svým zaměstnancům Kaufland loni zvýšil mzdy v průměru o sedm procent. Letos plánuje přidat pracovníkům v operativních oblastech, od září by měli pobírat o 3000 korun více. Od března se pak zaměstnancům s nárokem na stravenkový paušál zvýšil příspěvek zaměstnavatele ze 44 na 60 korun za jednu směnu, informovala firma.

Penny opět zvýšilo mzdy. Zaměstnancům vyplatí meziročně přes čtvrt miliardy navíc

Penny opět zvyšuje mzdy všem svým zaměstnancům. Od 1. března letošního roku se bezmála sedmi tisícům zaměstnancům zvýší mzda v průměru o 7,5 procenta. Současně se mohou těšit z mimořádných odměn ve výši čtyři procenta za první dva měsíce letošního roku.

Přečíst článek

Globus loni navýšil mzdy asi o osm procent. Letos bude firma případnou úpravu platů směřovat k červenci, kdy jí začíná nový finanční rok, řekla mluvčí Aneta Turnovská. Zaměstnancům letos plánuje přilepšit i Tesco. „Chceme podpořit naše kolegy a investovat do jejich základní mzdy a zároveň revidovat balíček benefitů, reflektující aktuální situaci na pracovním trhu,” uvedl mluvčí Michal Kuzmiak.

Tomáš Prouza, šéf Svazu obchodu a cestovního ruchu a viceprezident Hospodářské komory ČR

Velké řetězce na Slovensku zastropovaly ceny základních potravin. Ty české se na to nechystají

Osm největších maloobchodních řetězců na Slovensku ode dneška zastropuje ceny vybraných potravin. Opatření bude trvat tři měsíce. České řetězce zatím nic takového nechystají, řekl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza. Ve všech směrech výhodnější než zastropování cen by podle Prouzy byla nižší DPH na základní potraviny. K jejímu prosazení dnes opět vyzval ministra zemědělství Zdeňka Nekulu (KDU-ČSL).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme